Timo Bult Timo Bult
25/09/2020 19:21 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 25/09/2020 19:21

Dit bedrijf kocht voor meer dan $160.000 aan digitale Ethereum (ETH) huisdiertjes

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Dit bedrijf kocht voor meer dan $160.000 aan digitale Ethereum (ETH) huisdiertjes

Gisteren heeft het crypto-onderzoeksbedrijf Delphi Digital een aantal digitale beestjes gekocht die op de Ethereum (ETH) blockchain leven. De kosten? Meer dan $160.000.
Delphi Digital kocht vijf zogenaamde “Axies,” fantasiebeestjes die onderdeel zijn van het blockchain-spel Axie Infinity. Dit is een spel dat draait om het opvoeden, trainen en fokken van deze Axies. Daarnaast kan je met de beestjes vechten tegen andere Axies. Hiervoor maakt het spel gebruik van de Ethereum blockchain.
Elke Axie is namelijk een non-fungible token (NFT). Dit betekent dat elk beestje gelinkt is aan een unieke token die op de ETH blockchain geregistreerd staat. Dankzij blockchain-technologie kan dit digitale object alsnog uniek zijn. Het kopieëren van een Axie is namelijk onmogelijk.


Op die manier kocht het bedrijf onder andere de “Quad Mystic” Axies, een soort waarvan er maar drie gemaakt zijn. In totaal zullen er 150.000 beestje onderdeel zijn van Axie Infinity.
Of Delphi Digital serieus van plan is om met de Axies te gaan spelen is onwaarschijnlijk. Het lijkt er namelijk meer op dat het bedrijf het ziet als een investering voor de toekomst. Zo zei medeoprichter van Delphi Digital tegen Decrypt:

“Naarmate het spel in populariteit toeneemt, kan de waarde van deze NFT’s ook stijgen, gezien hun zeldzaamheid en bruikbaarheid,”

NFT’s kunnen games velen malen interessanter maken doordat er een in-game economie kan ontstaan. Hierin kunnen digitale objecten verhandeld worden die gebaseerd op hun waarde en zeldzaamheid ook een daadwerkelijke monetaire waarde hebben. Craig Russo van Polyient Games zei in juli al dat deze unieke tokens “een van de meest aantrekkelijke kansen” bieden.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie