Ivo Melchers Ivo Melchers
24/03/2023 11:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 24/03/2023 11:30

Dit is hoe blockchain technologie luxemerken kan helpen

icon-altcoins
Altcoin nieuws

Foto: Shutterstock/Vladimka production

Blockchain technologie is de ruggengraat van de crypto industrie. Het is een gedecentraliseerde manier van data opslaan die voor het eerst werd geïntroduceerd door de komst van Bitcoin (BTC). Er zijn vele mogelijke use-cases voor de blockchain technologie, waaronder in de markt voor luxeproducten.

In 2019 lanceerde het luxeconcern LVHM in samenwerking met Microsoft een blockchain genaamd Aura om enerzijds de geschiedenis van producten in kaart te brengen en anderzijds de authenticiteit te kunnen garanderen. Bekende merken van LVMH zijn Moët & Chandon, Dom Pérignon, Christian Dor, Louis Vuitton en nog veel meer.

Tijdens de Blockchain Week in parijs presenteerde LVMH de nieuwste ontwikkelingen rond deze nieuwe blockchain.

Vergeet Bitcoin ETFs: Dit is dé indicator voor crypto bullmarkten
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

Blockchain om traceerbaarheid te verbeteren

LVHM richt zich op het promoten van duurzamere trends in de modewereld en het helpen van leden bij het verbeteren van de traceerbaarheid van hun producten via de blockchain. Frank Le Moal, vice-voorzitter van Aura Blockchain Consortium en tevens LVMH’s CIO zei het volgende hierover:

‘’Als je het over luxe hebt, heb je het over producten, reparatie en zorg voor de lange termijn. Digitale paspoorten ondersteund door een blockchain zijn een manier om klanten betere reparatie- en zorgdiensten te bieden en een betere één-op-één-relatie met hen te ontwikkelen.’’

OTB Group, met bekende merken als onder andere Diesel en Maison, was een van de eerste entiteiten die toetrad tot LVMH. De CEO van de web3 tak van OTB Group is ervan overtuigd dat blockchain ‘’de manier waarop we omgaan, consumeren, socialiseren en communiceren’’ gaat veranderen.

Advertentie

Nieuwe functie voor smart contracts

Deze week heeft LVMH een nieuwe functie uitgerold voor het netwerk genaamd de ‘Multi-Token minter (MTM)’. Hiermee kunnen leden van LVMH smart contracts bouwen die kunnen worden ingezet op de Aura blockchain, maar ook op elke openbare blockchain zoals die van Ethereum (ETH).

Le Moal gaf aan dat er momenteel 24 merken aan boord zijn op de Aura blockchain, waarvan 21 non-fungible tokens (NFT’s) in gebruik nemen.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie