Koop nu het goedkoopst bitcoin bij Bitvavo

Dit is hoe Ethereum Classic (ETC) voortaan hack-aanvallen wil gaan voorkomen

De afgelopen tijd is het kleine broertje van Ethereum (ETH), Ethereum Classic (ETC), drie keer getroffen door een zogenaamde 51%-aanval. Nu komen de ontwikkelaars van het project met een nieuw systeem dat dergelijke aanvallen vrijwel onmogelijk moet maken.

Een 51%-aanval is een specifieke techniek die door hackers kan worden toegepast om een blockchain aan te vallen. Door 51% van de hash-kracht, of rekenkracht, van een netwerk in handen te hebben kunnen hackers de blockchain reorganiseren.

- Advertentie -

Hackers krijgen in dit geval de macht over het netwerk en kunnen in het verleden uitgegeven crypto nogmaals uitgeven, wat ook wel een double spending attack wordt genoemd. Ethereum Classic, een fork van Ethereum, werd hier in augustus tot drie keer toe het slachtoffer van.

Dat uitgerekend ETC het doelwit is, is niet gek. Het netwerk heeft over het algemeen een lage hash rate waarmee het uitvoeren van een dergelijke aanval relatief goedkoop is. Crypto51.app laat zien dat een hacker ongeveer $4.118 aan kosten moet maken om het netwerk een uur lang aan te vallen. Kijken we naar Ethereum dan liggen deze kosten op $343.000.

MESS moet aanvallen in de toekomst voorkomen

In een recent persbericht laten de ontwikkelaars achter Ethereum Classic nu weten 51%-aanvallen te willen voorkomen met een nieuw systeem, Modified Exponential Subjective Scoring (MESS) genaamd. Dit systeem zorgt ervoor dat wanneer er een grote hoeveelheid blocks gereoganiseerd worden, dit gemarkeerd wordt. Vervolgens wordt het verwerken van deze reorganisatie automatisch heel duur gemaakt waardoor hackers geen winst meer kunnen maken, zo leggen de ontwikkelaars uit:

“MESS kan 51% aanvallen voorkomen door grote blokreorganisaties als verdacht te behandelen en ze onbetaalbaar te maken, waarbij het winstoogmerk wordt verwijderd. […] Als MESS bijvoorbeeld geïmplementeerd was, zouden de recente aanvallen in augustus meer dan 155T/uur nodig hebben gehad gedurende vele uren om succesvol te zijn, wat ongeveer $20 miljoen zou hebben gekost.”

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€11.660,90 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€11.692,00 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€11.714,60 Kopen
3
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.721,70 Kopen
4
Bitonic
Reviewed
€11.758,10 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€11.692,00 Kopen
1
SATOS
Reviewed
€11.660,90 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€11.714,60 Kopen
3
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.721,70 Kopen
4
Bitonic
Reviewed
€11.758,10 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin bulls zetten door!

Daar was 'ie dan, de expansie van de beweging die afgelopen 8 oktober werd ingezet. Alle ingrediënten zijn momenteel aanwezig om de bitcoin koers...