Timo Bult Timo Bult
04/07/2019 06:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 04/07/2019 06:00

Dit zijn de 5 grootste verliezers van de afgelopen maand

icon-altcoins
Altcoin nieuws
dit_zijn-de_vijf_grootste_cryptocurrency_verliezers_van_afgelopen_maand

Vrijwel de hele maand juni steeg bitcoin (BTC) en de rest van de cryptomarkt langzaam maar zeker omhoog. Bitcoin steeg naar een nieuwe yearly high en het sentiment werd alsmaar positiever. Echter werd de maand met een flinke knaller afgesloten. Een sterke correctie zorgde ervoor dat de meeste cryptocurrencies flink in waarde verminderden.
De grootste verliezer is Waves (WAVES), een altcoin met op dit moment een waarde van $1,93. Over de afgelopen 30 dagen zakte de altcoin met maar liefst 30,3% in waarde. Deze daling vond plaats ondanks het feit dat het team achter het project onlangs een nieuwe programmeertaal voor smart contracts lanceerde, RIDE genaamd.
De tweede grootste verliezer is Ravencoin (RVN). Met een waarde van nu $0,05098 daalde de altcoin de afgelopen 30 dagen met 27,7% in waarde. Een directe reden voor deze verliezen lijkt er niet te zijn.
Op plek drie van de grootste verliezers staat tezos (XTZ). Tezos daalde de afgelopen 30 dagen met 25,7% in waarde, waarmee het nu een prijs heeft van $1,11. Een van de redenen waarom de altcoin zoveel waarde verloor is de dreigende hard fork nadat de ontwikkelaars het niet met elkaar eens zouden zijn over de richting van het project.
Op nummer vier staat een top 10 cryptocurrency, EOS. Het smart contract-platform staat ruim 25% in de min en heeft daarmee een waarde van $5,89. De altcoin heeft al langere tijd last van dalende koersen. Dit zou voornamelijk te maken hebben met de teleurstellende aankondiging die EOS en Block.one deden op 1 juni. Daarnaast kampt het project met ernstige centralisatieproblemen.
Ten slotte zien we dat de altcoin stellar (XLM) 23,3% in de min staat. Hiermee heeft het een waarde van $0,10356. Een directe reden voor de sterke daling in de afgelopen 30 dagen lijkt er ook voor stellar niet te zijn.
Heb je zondag de wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse van David gemist? Lees deze dan alsnog door hier te klikken!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
student verdient miljoenen ongeluk bij geluk student
Student werd in één oogwenk cryptomiljonair, “geluk bij een ongeluk”
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Populaire meme crypto verliest plotsing 99% van zijn waarde
Populaire meme crypto verliest plotseling 99% van zijn waarde
Advertentie