Rico Engelbarts
28/06/2019 09:02 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 28/06/2019 09:02

EOS koers zakt verder terug na aanhoudende centralisatieproblemen

icon-altcoins
Altcoin nieuws
EOS_koers_zakt_verder_terug_na_aanhoudende_centralisatieproblemen

Foto: ilolab/Shutterstock

EOS kampt al langere tijd met problemen binnen de community omtrent centralisatie. Ondanks het feit dat het platform op de eerste plek staat van het Chinese Center for Information and Industry Development (CCID) hinderen deze centralisatieproblemen een verdere stijging van de koers.
Op het moment van schrijven is de prijs van EOS $6,09 volgens CoinMarketCap. Net als de rest van de cryptocurrencies laat EOS ook vandaag weer een daling zien. Echter vallen de resultaten van de afgelopen langere termijn flink tegen.
Zo daalde de koers met bijna 25% in waarde in de afgelopen 7 dagen. Kijken we naar het hele jaar 2019 dan staat EOS nog steeds met 139% in de plus. Maar dat is niets vergeleken met de groei die het zag op het moment dat EOS zijn yearly high van $8,27 bereikte. Op dat moment behaalden beleggers namelijk een rendement van 247% gedurende 2019.
Het grootste probleem waar EOS op dit moment mee kampt is de mate van centralisatie binnen het platform. Dankzij het protocol dat EOS implementeert, het “delegated Proof-of-Stake (PoS)“-protocol, hebben 30 Block Producers aanzienlijke macht.
Deze Block Producers maken de blocks die uiteindelijk aan de EOS-blockchain worden toegevoegd. Daarnaast beslissen zij ook over geschillen binnen de community met betrekking tot EOS.
Ondanks het feit dat het Chinese CCID het platform nog steeds op nummer een heeft staan, verlaagde Weiss Ratings onlangs de score van het platform. Weiss Ratings tweette toen:

EOS DOWNGRADE: #EOS heeft ernstige centralisatie problemen, en hun evenement vorige week heeft er niet voor gezorgd dat die zorgen zijn weggenomen, dus we hebben de technologiescore aanzienlijk verlaagd.

Daarnaast werd gedurende het begin van het jaar naar buiten gebracht dat op 1 juni een belangrijke aankondiging zal worden gedaan. Dit evenement werd behoorlijk gehypet maar viel uiteindelijk tegen. Het betrof hier namelijk de lancering van een social media-platform op EOS, iets waar de EOS-community blijkbaar niet op zat te wachten.
Kortom, EOS kampt nog steeds met problemen, wat ook terug te zien is in de EOS koers. De huidige correctie kan de koers verder terugduwen naar de supports op $4 of zelfs $3,50.
Heb je maandag de wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse van David gemist? Lees deze dan alsnog door hier te klikken!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie