Timo Bult Timo Bult
31/12/2021 09:22 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 31/12/2021 09:22

Dit zijn de 5 meest gelezen crypto artikelen van 2021

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Dit zijn de 5 meest gelezen crypto artikelen van 2021

Foto: Soifer/Shutterstock

2021 was het jaar waarin de crypto-markt ontplofte. De koersen gingen door het dak met enorme hoeveelheden nieuwe gebruikers en investeerders die de markt binnenstapten. Ook zagen we natuurlijk weer een aantal heftige prijs crashes. Maar wat speelde er het meest bij jullie? In dit artikel vind je een overzicht van de vijf meest gelezen nieuwsartikelen op Crypto Insiders.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

5. Dogecoin stijgt met hulp van Elon Musk

Te beginnen met Elon Musk’s favoriete cryptocurrency: Dogecoin (DOGE)! Musks gastoptreden bij Saturday Night Live in mei zorgde voor enorme hype rondom de meme crypto. In mei zorgde dit nog voor een stijging van maar liefst 87% in een week tijd. Er waren echter nog meer redenen voor de DOGE stijging destijds, en die lees je hier.

Advertentie

4. Shiba inu op Binance

Dat we Shiba Inu (SHIB) in dit lijstje terugvinden is geen hele grote verrassing. De altcoin heeft gekke dingen laten zien in 2021 en dat trok natuurlijk veel aandacht! De notering van SHIB aan crypto exchange Binance in mei was groot nieuws. SHIB steeg in een dag met maar liefst 100% in waarde!

Solana is nog lang niet waar het moet zijn, zegt oprichter
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

3. Ripple wint rechtszaak, maar vooralsnog niet die tegen de SEC

In april kwam het nieuws naar buiten dat Ripple, het bedrijf achter XRP (XRP), een rechtszaak had gewonnen. Het ging helaas niet om de zaak tussen Ripple en de Securities and Exchange Commission (SEC). De winst van Ripple was in een zaak die werd aangespannen door investeringsbedrijf Tetragon Financial Group. Meer lezen over de winst doe je hier!

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

2. Analist die XRP stijging verwachtte kreeg gelijk

Dan nog wat XRP nieuws. Investeringslegende Peter Brandt tweette in april een aantal grafieken de wereld in waarin hij zei te verwachten dat de XRP koers wel eens gekke dingen kon gaan doen. Heeft hij achteraf gezien gelijk gekregen? In de dagen na zijn tweets steeg XRP met maar liefst 220% in waarde. Die stijging leek onder andere te maken te hebben met wat goed nieuws omtrent de SEC rechtszaak. Ripple kreeg toen namelijk te horen dat het de documenten van de SEC mocht inzien.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

1. Cardano naar $20, analist denkt dat het kan

En op plek 1 vinden we de uitspraken van de Nederlandse analist Michaël van de Poppe. In een video die hij afgelopen augustus publiceerde liet de analist weten te verwachten dat cardano (ADA) tot $20 kan stijgen. Sindsdien is de situatie natuurlijk behoorlijk anders, maar mocht bitcoin (BTC) richting de $250.000 kunnen stijgen dan zou cardano kunnen volgen, aldus de analist.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie