Timo Bult Timo Bult
13/04/2021 17:22 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 13/04/2021 17:22

Ripple (XRP) wint officieel rechtszaak tegen investeringsbedrijf, krijgt miljoenen dollars vergoed

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Ripple (XRP) wint officieel rechtszaak tegen investeringsbedrijf, krijgt miljoenen dollars vergoed

Foto: rafapress/Shutterstock

Ripple (XRP) zit op dit moment verwikkeld in een grote rechtszaak die werd aangespannen door de Securities and Exchange Commission (SEC). Naar aanleiding van deze zaak besloot een investeringsbedrijf eerder dit jaar tevens een zaak aan te spannen tegen Ripple. Die zaak is nu officieel gesloten in het voordeel van Ripple!

De investeringsmaatschappij in kwestie is Tetragon Financial Group. Tetragon heeft $2,3 miljard aan activa onder beheer en investeerde $175 miljoen in Ripple. Nadat de SEC Ripple voor de rechter sleepte deed ook Tetragon dit. Het eiste dat alle financiële transacties van Ripple werden opgeschort tot de aandelen, ter waarde $175 miljoen, teruggekocht zijn van Tetragon. De twee hadden in 2019 een overeenkomst afgesloten dat Ripple deze aandelen zou terugkopen als XRP als effect wordt bestempeld.

Nu de rechter Ripple in het gelijk heeft gesteld dient Tetragon een behoorlijk bedrag terug te betalen aan Ripple. Het bedrijf achter de XRP crypto heeft namelijk maar liefst $3,4 miljoen dollar uitgegeven aan advocaten ter verdediging in de zaak.

Dat Tetragon de zaak verliest is niet zo gek. Het vonnis hangt namelijk volledig af van wat de zaak tussen Ripple en de SEC gaat doen. Op dit moment is XRP nog niet officieel aangemerkt als investeringscontract en dus had Tetragon geen been om op te staan.

Eerder vandaag kwam Ripple ook al in het nieuws. De CEO en voormalig CEO hebben namelijk een motie tot verwerping ingediend. Hun advocaten vinden namelijk dat de toezichthouder niet “aannemelijk heeft kunnen beweren” dat de bestuursleden roekeloos zijn geweest. Lees hier meer over dit nieuws. Dit nieuws was een waarschijnlijke aandrijver voor een nieuwe snelle stijging die XRP vandaag neerzette.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin stijgt hard voorbij $72.000, markt reageert explosief
Nieuwe cryptomunt ontploft en klimt met 231% op eerste handelsdag
Advertentie
Advertentie