Simon Bosch Simon Bosch
26/06/2024 22:05 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 26/06/2024 17:34

Dit zijn meest winstgevende crypto in 2024

dogwifhat-DOGWIFHAT Bonk-BONK Dogecoin-DOGE Shiba Inu-SHIB more-coins-icon
icon-altcoins
Altcoin nieuws
Dit zijn meest winstgevende crypto in 2024

Foto: Ink Drop/Shutterstock

Nog een paar dagen, dan is de helft van het jaar alweer voorbij. Tot nu toe was het best een succesvol jaar voor de crypto-industrie. Veel coins zijn flink gestegen, en verschillende tokens hebben zelfs records verbroken. Dit waren de meest succesvolle tokens sinds begin dit jaar.

Ethereum-ETF’s komen er eindelijk aan: CBOE onthult lanceerdatum
Ethereum-ETF's komen er eindelijk aan: CBOE onthult lanceerdatum

Memecoins zoals shiba inu en dogecoin presteren het best

In een blogartikel van crypto-analist Colin Wu schrijft onderzoeksbureau Biteye over welke sectoren in de eerste 6 maanden het meest populair waren. Eén ding is zeker; memecoins zijn met een gigantische marge de winnaar. De coins in deze subcategorie zijn sinds 1 januari met gemiddeld 1.834% gestegen. Coins die in deze categorie vallen zijn bijvoorbeeld dogecoin (DOGE) en pepe (PEPE).

Dat is véél meer dan de volgende grootste sector; dat was ‘Real-World Assets’ (RWA), wat draait om tokeniseren van traditionele activa. De cryptocurrencies in die klasse zijn met gemiddeld 213% in prijs gestegen. Ook populair waren coins op het vlak van artificial intelligence (AI), die met bijna 72% zijn gestegen.

Maar niet alle coins deden het relatief goed. Die rondom decentralized finance (DeFi) stegen gemiddeld met maar 3%. Voor layer-2-coins was het al helemaal dramatisch gesteld, die daalden met bijna 41%.

Advertentie

‘Traditionele memecoins’ het populairst?

Dat memecoins zo populair waren is niet zo’n verrassing meer, dat waren ze in april ook al. Toch ging het toen nog om een rendement van 1.312%. De sector staat er nu dus nog iets beter voor. Als we op CoinGecko kijken naar de coins die het hardst zijn gestegen, dan staan daar veel memecoins tussen.

Erg populair dit jaar zijn ‘PoliFy-coins’. Door de Amerikaanse presidentsverkiezingen zijn er verschillende nieuwe memecoins die hun naam te danken hebben aan politici zoals Donald Trump en Joe Biden. Toch zijn veel van deze tokens ook weer hard gedaald nadat bleek dat Trump zou overwegen om een officiële token te introduceren. De bestaande tokens zijn immers niets meer dan een grap.

Vooral memecoins op basis van een ‘traditioneler’ concept zoals Bonk (BONK) en dogwifhat (WIF) staan hoog op de lijst van CoinGecko. Dat soort memecoins begonnen veelal vorig jaar al met stijgen, terwijl PoliFy-coins door de verkiezingen sinds begin dit jaar pas vaak in het altcoin nieuws te vinden zijn. Bonk is sinds 1 januari bijvoorbeeld met maar 70% gestegen, terwijl de altcoin sinds oktober met maar liefst 13.000% in prijs is gestegen.

Geen belangrijk crypto nieuws meer missen? Volg dan ons spiksplinternieuwe Whatsapp Kanaal. Hier houden we je 7 dagen per week op de hoogte van het belangrijkste crypto nieuws.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
98-jarige-man wordt miljonair =na 70 jaar oude
98-jarige man wordt miljonair na 70 jaar oude investering
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
bitcoin miners stappen over naar kaspa 95% meer winst
Bitcoin houders stappen massaal over naar KASPA (KAS): 95% meer winst
Afgelopen 2 jaar wekelijks €25 aan solana kopen: het bizarre resultaat
Afgelopen 2 jaar wekelijks €25 aan solana kopen: het bizarre resultaat
Advertentie