Roy van Krieken Roy van Krieken
22/06/2024 13:49 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 22/06/2024 10:29

Cryptobeleggers zien kansen – ‘politieke memecoins’ extreem volatiel

icon-altcoins
Altcoin nieuws
joe-biden-memecoin

Foto: Shutterstock/Philip Yabut

De crypto markt staat opvallend genoeg op scherp door de naderende Amerikaanse presidentsdebatten. Crypto experts voorspellen dat ‘politieke memecoins’ de komende zeven dagen of langer namelijk extreem volatiel zullen blijven. Deze coins, zoals Super Trump (STRUMP) en Maga (TRUMP), zijn razendpopulair geworden in aanloop naar de verkiezingen.

Volatiliteit van ‘PolitiFi’ tokens

In de afgelopen maanden zijn verschillende politieke memecoins gelanceerd, waaronder de Super Trump (STRUMP) en Maga (TRUMP), de BNB Smart Chain-gebaseerde Maga Hat (MAGA), en de Solana-gebaseerde Jeo Boden (BODEN) en Doland Tremp (TREMP). Deze coins hebben marktkapitalisaties en volumes bereikt die in de miljoenen dollars lopen. Volgens gegevens van Coingecko heeft de categorie PolitiFi tokens een gezamenlijke marktkapitalisatie van meer dan $1 miljard.

Het aankomende presidentiële debat tussen Joe Biden en Donald Trump, dat op 27 juni live wordt uitgezonden, zal waarschijnlijk beleidsvoorstellen onthullen die de crypto markt kunnen beïnvloeden. Analisten van Bitfinex verwachten dat discussies over algemene vermogenswinstbelasting en crypto belastingbeleid de gemeenschap zullen interesseren en mogelijk de markt zullen beïnvloeden.

 “Er zou aanzienlijke beweging kunnen zijn voor PolitiFi tokens tijdens en na het debat, afhankelijk van de prestaties van de kandidaten, aangezien deze tokens zelf speculatieve activa zijn geworden in termen van de verkiezingsresultaten,” aldus de analisten tegen IntoTheBlock.

Steun van de crypto gemeenschap voor Trump

Momenteel ondergaat de crypto markt een terugval, met vooraanstaande crypto zoals BTC en ETH die het behoorlijk zwaar hebben. Evenzo hebben PolitiFi tokens zoals TRUMP, MAGA, TREMP en BODEN de afgelopen week dubbele cijfers aan verliezen geboekt. Geruchten over een officiële DJT token op het Solana (SOL) netwerk hebben de daling in Trump-gerelateerde tokens verder aangewakkerd.

Met de aankomende debatten en de aanhoudende discussies over crypto regelgeving, blijft de markt gespannen. Beleggers in PolitiFi tokens doen er goed aan de ontwikkelingen op de voet te volgen. De discussies tijdens het debat kunnen niet alleen de koers van deze tokens beïnvloeden, maar ook bredere implicaties hebben voor de gehele crypto markt.

Het is niet gek om te verwachten dat de populaire politieke memecoins nog een tijdje behoorlijk populair zullen zijn. Zeker nu de verkiezingen in de VS steeds dichterbij komen en het campagnevoeren in een hogere versnelling gaat.

Anycoin Direct geeft alle Nederlanders dit weekend 1 miljoen PEPE cadeau

De meme-coin gekte is in volle gang en PEPE is een van de grootste sterren. Of deze hype blijvend is, valt nog te bezien. Maar met het gratis PEPE-aanbod van Anycoin Direct kun je in ieder geval zonder risico deelnemen aan deze opwindende ontwikkeling. Het is een unieke kans om te ontdekken wat de wereld van crypto te bieden heeft.

Nieuwe Nederlandse gebruikers ontvangen dit weekend maar liefst 1 miljoen PEPE volledig gratis. Een mooie kans om kennis te maken met de wereld van meme-coins zonder eigen geld te riskeren.

Claim 1 miljoen PEPE

Altijd een stap voor blijven? Sluit je aan bij onze Discord-community met meer dan 12.000 leden. Bespreek de laatste crypto-trends en verwachtingen en blijf op de hoogte van alle verdere ontwikkelingen. Doe mee!

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy van Krieken is redacteur bij Crypto Insiders sinds april 2021. Met een diploma in geschiedenis van de Universiteit Utrecht, heeft Roy zijn schrijfvaardigheden aangescherpt, wat een natuurlijke overgang naar een schrijfcarrière mogelijk maakte. Zijn interesse in cryptocurrency en blockchain werd gewekt door vrienden en zijn eigen investerings- en tradingervaring. Roy’s specialisaties omvatten macro-economische trends, trading en regulatie. Hij is vastbesloten om betrouwbare en toegankelijke crypto-informatie te bieden en zo bij te dragen aan de mainstream adoptie van cryptocurrency in Nederland.

Net binnen
Trending
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
98-jarige-man wordt miljonair =na 70 jaar oude
98-jarige man wordt miljonair na 70 jaar oude investering
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
bitcoin miners stappen over naar kaspa 95% meer winst
Bitcoin houders stappen massaal over naar KASPA (KAS): 95% meer winst
Afgelopen 2 jaar wekelijks €25 aan solana kopen: het bizarre resultaat
Afgelopen 2 jaar wekelijks €25 aan solana kopen: het bizarre resultaat
Advertentie