Kevin Schijven Kevin Schijven
02/11/2022 10:15 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 02/11/2022 10:15

Dogecoin, shiba inu, luna classic dalen fors, maar litecoin breekt uit

icon-ethereum
Ethereum nieuws
Dit is wat onze analisten nu van de Litecoin koers verwachten

Foto: Paul Biryukov/Shutterstock

In aanloop naar de FOMC meeting vanavond, kleurt de crypto-markt voornamelijk weer rood en de verwachting is dat het nog volatieler later vandaag kan worden. Toch zakt een groot aantal cryptocurrencies al flink, maar we hebben een opvallende uitzondering ertussen zitten die op het moment van schrijven flink stijgt. De totale marktkapitalisatie van crypto daalt echter met 1,5% naar $1,05 biljoen

Wat gaan de bitcoin en altcoin koersen doen? BTC en ETH analyse
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

Bitcoin weer in krap bereik

Bitcoin (BTC) houdt het sterkst stand momenteel en begint weer in een krap bereik te bewegen tussen $20.400 en $20.500. De verwachting is echter dat de BTC koers vanavond weer volatiel wordt, al zijn de meningen zeer verdeeld welke kant dat op zal zijn. Ondertussen overweegt de grootste BTC miner ter wereld faillissement en dat voorspelt mogelijk weinig goeds.

Advertentie

Ethereum en top 10 altcoins kleuren rood

Ethereum (ETH) verloor gisteren al grip op $1.600 en maakte vanochtend wederom een kleine duik. De ether koers komt momenteel rond $1.550 uit een staat daarmee 3,3% in de min vandaag. Dan lopen de rode cijfers onder de grootste crypto al snel op.

Alhoewel ripple (XRP) nog redelijk standhoudt met een daling van slechts 1,5%, staan cardano (ADA), solana (SOL), en polkadot (DOT) al zo’n 5% in de min vandaag. Polygon (MATIC) verliest zelfs 5,6% van zijn waarde in de afgelopen 24 uur.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Dogecoin en shiba inu zakken flink

De bekende meme coins krijgen nog zwaardere klappen, maar stegen de afgelopen dagen ook een stuk sterker. Shiba inu (SHIB) is vanochtend flink aan het kelderen en komt momenteel op $0,000012 waaarmee de koers al meer dan 10% in de min staat.

Dogecoin (DOGE) werd gisteren rond $0,15 afgewezen, maar leek steun te vinden rond $0,14. Echter verliest DOGE daar vanochtend ook grip op en daalt op het moment van schrijven naar $0,132. DOGE staat daarmee maar liefst 15% in de min en is de hardste daler uit de top 100 vandaag. Toch staat DOGE nog 110% in de plus ten opzichte van een week geleden.

Ethereum netwerk nadert gigantische DeFi mijlpaal na explosieve groei
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

Crypto top 100 hardste dalers

Toch hebben we nog meer flinke dalers in de top 100. Zo staan apecoin (APE), klaytn (KLAY), sandbox (SAND) en terra luna classic (LUNC) allemaal zo’n 9% in de min. Aptos (APT) zakt met 10%, evmos (EVMOS) met 11% en whitebit (WBT) met 14,5%.

Kans dat Ethereum ETF er in mei komt is 50%, zegt bankgigant
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

Litecoin breekt plotseling uit en stijgt flink

Daarentegen maakte basic attention token (BAT) vanochtend een flinke sprong en staat maar liefst 7,5% in de plus.

Litecoin (LTC) maakte zojuist een nog grotere sprong en steeg met bijna 10% naar $62. Daar werd LTC echter afgewezen en de koers dipt nu weer onder $60.

Er wordt gespculeerd dat LTC de aandacht trekt omdat dogecoin een hard fork is van litecoin, maar het onderstaande MoneyGram nieuws lijkt een grotere factor te spelen.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Handel samen met Crypto Insiders

Zoek jij hulp met handelen? Heb je vragen en wil je technische analyses voor direct ontvangen? Word lid en probeer een Premium-lidmaatschap 30 dagen gratis. Hier delen onze analisten 24/7 hun marktkennis en de nieuwste analyses. Hier kan je ook direct in contact komen met verschillende marktexperts en crypto-enthousiastelingen die klaar staan om jou te helpen!

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website zijn verstrekt is gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten en dienen alleen voor educatieve doeleinden.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie