Roy van Krieken Roy van Krieken
18/01/2024 12:51 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 18/01/2024 11:27

Dogwifhat memecoin stijgt 50% na bijzondere tweet vermogensbeheerder

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Shiba Inu investeerder loopt miljoenenwinst mis door simpele fout

Foto: Ricantimages/Shutterstock

De recente opmars van memcoins op de Solana (SOL) blockchain lijkt nog niet voorbij te zien. Dogwifhat (WIF), een memecoin die net als veel andere gebaseerd is op een shiba inu hondje, is in de afgelopen 24 uur met meer dan 50% gestegen. Memecoins op Solana zijn dus allerminst verleden tijd, en dat betekent misschien wel goed nieuws voor het hele netwerk.

Dogwifhat verovert de markt

De Solana blockchain heeft met dogwifhat mogelijk een nieuwe troef in handen. Deze memecoin heeft recentelijk een opmerkelijke groei doorgemaakt. De prijs van dogwifhat schoot omhoog naar 48 cent binnen 24 uur. Deze ongekende stijging van dogwifhat is tekenend voor de hernieuwde interesse in memecoins op de Solana blockchain.

De stijging werd mogelijk ingeluid door een grote Amerikaanse vermogensbeheerder die op X een bijzonder berichte plaatste over de memecoin:

Wat er precies bedoeld wordt met dit cryptische bericht is uiteraard een mysterie, maar oplettende investeerders legden al snel de link met dogwifhat. Om die reden begon de koers al snel te stijgen na dit bericht.

Invloed op andere memecoins en de markt

Deze trend volgt op de eerdere piek in de cryptomarkt vorig jaar toen de waarde van SOL naar bijna $121 steeg. Destijds zorgde de populariteit van memecoins zoals dogwifhat en BONK voor een torenhoge activiteit op het Solana netwerk. Sindsdien kelderde de koers van SOL weer en even leek het erop dat de memecoin-gekte over was.

Maar naast dogwifhat zien we ook andere Solana-memecoins zoals usedcar (USEDCAR), popcat (POPCAT), en kpop (KPOP) hard stijgen, met stijgingen tot wel 50%. Dit fenomeen illustreert hoe de aantrekkingskracht van één succesvolle coin de interesse in andere gelijksoortige projecten kan aanwakkeren.

BONK, een andere memecoin op de Solana blockchain, heeft ook flinke golven gemaakt. Vanaf november begon BONK aan momentum te winnen, om vervolgens in december een explosieve prijsstijging te ervaren. De koers steeg met maar liefst 785% in slechts twee weken. Hoewel BONK sindsdien een correctie van meer dan 70% heeft ondergaan blijft het een invloedrijke speler in de top 100 van cryptocurrencies.

Daarom kunnen we wel voorzichtig stellen dat memecoins op Solana voorlopig niet weg zullen zijn. Ondanks een korte dip, is de aandacht van crypto investeerders weer volop gericht op deze bijzondere soort cryptocurrencies.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie