Ivo Melchers Ivo Melchers
08/01/2024 13:49 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 08/01/2024 12:16

Solana’s memecoin bonk keldert 70% sinds enorme hype

Solana-SOL
icon-altcoins
Altcoin nieuws
Solana’s memecoin bonk keldert 70% sinds enorme hype

Foto: Maurice NORBERT/Shutterstock

Vorige maand stond het Solana (SOL) ecosysteem volop in bloei, geleid door de bizarre koersexplosie van memecoin bonk (BONK). In korte tijd stormde de hondenthematische token naar de top van de crypto markt, maar nu lijkt het project al geruime tijd buiten het zicht te zijn verdwenen. Gemeten vanaf de absolute piek dat halverwege december werd bereikt, is de koers van BONK met maar liefst 70 procent gedaald.

Crypto Ontbijt: $4,3 miljard Binance boete, uniswap stijgt 80% en meer
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

Solana meme hype koelt af

BONK begon vanaf november momentum te krijgen, maar tijdens de laatste maand van het jaar steeg de koers plotseling explosief. BONK werd genoteerd op grote beurzen als KuCoin, Coinbase en Binance en betrad met trots de top 50 grootste cryptomunten.

Op 15 december bereikte BONK zijn all-time high van 0,00003419 dollar. Op 1 december stond de koers nog gelijk aan 0,000003865 dollar, wat een prijsstijging van zo’n 785 procent betekent in ongeveer 2 weken tijd.

Op 21 oktober, voordat de opwaartse trend werd ingeluid, kwam de prijs van BONK nog uit op 0,00000019 dollar. Dit betekent dat de prijs in iets minder dan 2 maanden een weerzinwekkende stijging van bijna 18.000 procent heeft beleefd.

Na zo’n absurde stijging is een aanzienlijke koerscorrectie meer dan gerechtvaardigd. Investeerders nemen logischerwijs hun winsten en de hype omtrent het project neemt af. Sinds de absolute piek van medio december is de koers van BONK al met 70 procent gedaald.

De afgelopen week heeft een significante bijdrage hieraan geleverd. BONK heeft de afgelopen 7 dagen namelijk 23,5 procent ingeleverd. Hiermee is de memecoin zelfs een van de hardste dalers van de afgelopen week binnen de top 100 cryptomunten. Momenteel neemt BONK plek 90 in beslag binnen de bredere crypto markt, met een marktkapitalisatie van ruim 644 miljoen dollar.

Advertentie

Risico’s van het crypto handelen

De recente neergang van Solana’s grootste memecoin ilustreert de volatiliteit en risico’s die gepaard gaan met investeren in crypto. Gedurende de eerste weken van december stond BONK volledig in de schijnwerpers, waarbij veel crypto-fanaten door FOMO (‘fear of missing out’) werden aangespoord om deel te nemen aan de indrukwekkende koersexplosie.

Nu de koers een flinke correctie heeft ondergaan, staan veel investeerders diep onder water. Het benadrukt het belang van voorzichtigheid en een goed begrip van de kortstondige aard van hype-gedreven marktbewegingen.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Advertentie
Advertentie