Timo Bult Timo Bult
04/11/2021 12:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 04/11/2021 12:15

Eigenaar van enorm kostbare Ethereum NFT’s maakt enorm domme fout, verliest alles

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Eigenaar van enorm kostbare Ethereum NFT's maakt enorm domme fout, verliest alles

Non-fungible tokens (NFT’s) zijn een ware hype. Hier en daar leggen investeerders honderd duizenden, zo niet miljoenen neer voor bijvoorbeeld digitale kunstwerken. Er schuilt echter een gevaar in het bezitten van zo’n kostbare NFT. De afgelopen dagen werd namelijk duidelijk dat een bezitter van drie Bored Ape NFT’s alles is kwijtgeraakt!

En dat kwam niet door een technisch mankement, nee het was een fout van Calvin Becerra zelf. Hij werd via Discord misleid. Hij dacht hulp te krijgen bij zijn MetaMask wallet van een moderator op Discord, maar die instrueerde Becerra echter een optie aan te klikken waardoor de oplichters er met zijn NFT’s vandoor konden gaan.

Pijnlijk is dat de drie NFT’s bij elkaar meer dan $1 miljoen waard zijn. Becerra zelf kocht de drie voor in totaal 185 ETH, en is dus hoe dan ook een flinke som geld kwijt. In zijn wallet stonden nog een aantal andere NFT’s, maar de Bored Ape NFT’s zijn verreweg het meeste waard. Desalniettemin is zijn wallet volledig leeggeroofd.

Becerra noemt het een hack, maar dat is het natuurlijk niet. Hij is misleid en trapte er met beide benen in. In een poging om nog wat terug te krijgen schreef Becerra een briefje welke hij als NFT naar de oplichters stuurde. Daarin smeekt hij om een deal te sluiten. Maar de dieven sloegen het aanbod in de wind en zette de NFT zelfs te koop.

Becerra heeft uiteindelijk zelfs de FBI gebeld om de diefstal te melden. Ten slotte waarschuwt hij iedereen om niet dezelfde fout te maken als hij:

“Pas op voor Discord-accountnamen die overeenkomen met de namen van moderators en exacte Discord-ID-nummers. Beantwoord geen DM’s (direct messages) en klik niet op links. Ze hebben meer dan een miljoen dollar aan Apes en NFTS van me afgenomen.”

Een NFT is in principe niet anders dan cryptocurrency, beiden zijn data opgeslagen op de blockchain. Het is daarom belangrijk om goed na te denken over de beveiliging van je wallets. Lees in dit artikel een aantal basistips om je bitcoin (BTC) veilig te houden.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie