Roy van Krieken Roy van Krieken
23/06/2021 06:17 4 min. leestijd
Bijgewerkt op 23/06/2021 06:17

Houd je bitcoins (BTC) veilig met deze 3 tips!

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Houd je bitcoins (BTC) veilig met deze 3 tips

Sinds enige tijd is de euforie die heerste in de markt drastisch veranderd in paniek. De koers van bitcoin (BTC), en als gevolg vrijwel de hele crypto markt, laat weinig positiefs zien. Ook eergisteren hebben de markten weer rake klappen gevangen.

Voor voor investeerders zal dit een onzekere periode zijn. Vooral mensen die op de piek van de bullrun hebben gekocht. Onder water staan is nooit leuk, maar met weinig ervaring in de wereld van crypto kan dit gevoel versterkt worden. Daarnaast zijn er ten alle tijden in de wereld van cryptocurrencies mensen actief die niet het beste met deze nieuwe investeerders voor hebben.

Daarom geven wij jullie drie tips om je kapitaal te beschermen in de crypto markt. Hetgeen juist nu voor veel mensen ontzettend belangrijk is.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Kijk uit voor crypto scams

Helaas komt het nog veels te vaak voor dat mensen opgelicht worden. Vaak gaat het om een drietal veelgebruikte manieren om investeerders hun geld af te nemen. De drie meest voorkomende scams zijn: Neppe giveaways, oplichtingen met trading bots en de alom bekende phishing emails.

De neppe giveaways zijn vaak mensen op social media die vragen aan mensen om crypto te storten op een bepaald adres. De oplichters zouden dan op magische wijze het dubbele, of meer, van dit bedrag terugstorten. Uiteraard gebeurt dit nooit en eindigen goedgelovige investeerders met een lege portemonnee.

Trading bots zijn algoritmes die vrijwel volledig automatisch handelen in crypto. Vaak met grote winstmarges als gevolg. Deze trading bots bestaan wel degelijk. Echter, vaak zijn deze alleen bestemd voor de grote institutionele traders. Websites adverteren nog wel eens dat zij een trading bot aanbieden voor een betaalbare prijs.

Het probleem wat hierbij veelvuldig voorkomt is dat dergelijke organisaties opereren als Ponzifraude. Zodra genoeg mensen het product kopen verdwijnen de oplichters als sneeuw voor de zon. Wederom eindigen slachtoffers met een lege portemonnee.

Phishing e-mails spreken eigenlijk voor zich. Deze vorm van oplichting komt ook veelvuldig buiten de wereld van crypto voor. Krijg je een email van een onbekende afzender? Klik dan nooit op links. Hoogstwaarschijnlijk gaat het om phishing mails. 

Advertentie

Pump and Dump groepen

Iedereen die zich waagt aan het investeren in crypto komt ze vroeg of laat tegen. Groepen op social media zoals Telegram maken reclame voor het feit dat ze gezamenlijk afspreken om een coin of token te ‘pumpen’. Iedereen zou hiermee rijk kunnen worden. De coin in kwestie zal honderden al dan niet duizenden procenten stijgen en deelnemers zullen een gigantische winst boeken.

Klinkt dit te goed om waar te zijn? Dat komt omdat dat ook zo is. Pump and dump groepen hebben niet het doel om de ‘gewone’ investeerder winst te bezorgen. Het draait slechts om een ding. De organisatoren van dergelijke groepen winst bezorgen.

De organisatoren hebben de coins al lang ingekocht op het moment dat zij het signaal geven aan de soms wel duizenden leden en wanneer de prijs gigantisch stijgt dumpen zij hun coins op de onwetende deelnemers. De organisatoren maken een absurde hoeveelheid winst, terwijl de meerderheid van de deelnemers juist geld verliest.

Is het mogelijk om winst te behalen in pump and dump groepen? Ja, de kans is echter klein en vooral gebaseerd op geluk. Pas hier ontzettend mee op.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bewaar details van je crypto accounts nooit digitaal

Deze fout wordt ontzettend vaak gemaakt. Bij het maken van wallets of het maken van wachtwoorden voor exchanges maken nieuwe investeerders vaak een digitale kopie van deze cruciale informatie. Dit kan een foto zijn op je telefoon of je laptop of het opslaan van dergelijke informatie in een bestand op je computer. 

Het risico hiermee is dat hackers toegang krijgen tot deze informatie wanneer zij binnenbreken. Niet alleen wordt je computer of telefoon gehackt, maar dergelijke kwaadwillenden hebben ineens ook toegang tot je wallet! 

Het opschrijven van dergelijke belangrijke informatie is natuurlijk wel ontzettend belangrijk. Doe het alleen niet digitaal. Er zijn tal van mogelijkheden om dit op te lossen. Pen en papier is bijvoorbeeld al een stuk veiliger dan een notepad bestand op je Windows PC.

Onthoud dat de wereld van crypto vol met kansen ligt. Echter, oplichters en hackers zullen elke mogelijkheid aangrijpen om gebruik te maken van het gebrek aan ervaring bij veel nieuwe investeerders. De wereld van crypto biedt aan iedereen de mogelijkheid om een leuk zakcentje te verdienen, maar blijf op de uitkijk en pas op!

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie