Simon Bosch Simon Bosch
05/08/2023 11:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 05/08/2023 11:00

Elon Musk: Twitter crypto tokens gaan er nooit komen

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Twitter X Elon Musk

Foto: ssi77/Shutterstock

Tesla-baas Elon Musk is al sinds de bullmarkt van 2020 onlosmakelijk verbonden met crypto. En sinds eind 2022 is hij ook eigenaar van het sociale mediaplatform Twitter, ondertussen vernoemd naar X. Het nieuws dat er plannen zijn om crypto-integraties te doen gaat praktisch al sinds de overname, maar helaas gaat er ook een hoop misinformatie rond. Volgens Musk gaat Twitter nooit een eigen cryptocurrency introduceren.

🔔 Vandaag: Alle Nederlanders crypto-bezitters krijgen €60 gratis goud
  • Advertentie
  • GoldRepublic

X crypto’s zijn scams

Helaas wordt het crypto nieuws omtrent Twitter en de naamsverandering misbruikt door criminelen. Er bestaan namelijk verschillende tokens die zouden zijn uitgebracht door X zelf, maar dat zijn ze in werkelijkheid niet. Er bestaat namelijk geen ‘X-token’.

Op het platform waarschuwt Dogecoin-investeerder DogeDesigner voor twee van zulke scams. “Elon Musk en X hebben nooit een token geïntroduceerd. Wees sceptisch op dit soort artikelen,” schrijft hij. Musk reageerde hierop met het antwoord “En [zo’n token] zal er ook nooit komen.”

Musk besloot vorige maand om Twitters naam te veranderen naar simpelweg ‘X’. Als je naam ‘X.com’ gaat, word je doorverwezen naar de startpagina van Twitter. Zodoende bestaan er ook al een hoop tokens met ‘X’ als thema. Ook dit zijn dus scams. Denk daarbij aan Twitter CEO Floki (FLOKICEO), CryptoTwitter (CT), TWITTER en TwitterX (TWITTERX). Het zal niet de eerste keer zijn dat een memecoin getroffen wordt door een rug pull.

Advertisement

Musk blijft fan van Dogecoin?

Musk is berucht omdat hij vaak erg vage uitspraken doet over wat exact zijn plannen zijn. Maar dit keer geldt dat dus niet. Twitter is sinds Musk’s overname enigszins verbonden met Dogecoin (DOGE). Musk is namelijk groot liefhebber van deze memecoin en heeft volgnens sommige geruchten zelfs een enorm deel van de uitstaande tokens.

Dogecoin’s achterban hoopt al sinds de overname op de integratie van de Dogecoin-blockchain op Twitter, wat zou betekenen dat je op Twitter betalingen zou kunnen doen in Dogecoin. We weten nu in ieder geval dat Twitter geen eigen token zal maken, wat betekent dat DOGE wellicht nog een kans maakt. De memecoin steeg rond de tijd van Musk’s opmerking en staat op het moment van schrijven zo’n 2,5% in het groen.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Advertisement
Advertisement