Jeroen van Welsenes Jeroen van Welsenes
24/05/2023 18:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 24/05/2023 18:30

Elon Musk waarschuwt beleggers te investeren in Dogecoin

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Dogecoin koers weer in beweging na tweet van Elon Musk

Foto: ThomasAFink/Shutterstock

Elon Musk, de welbekende CEO van Tesla en een prominente voorstander van dogecoin (DOGE), heeft een waarschuwing gegeven met betrekking tot het investeren in de memecoin. Tijdens een toespraak op de CEO Council Summit van The Wall Street Journal benadrukte Musk om terughoudend te zijn als het aankomt op het kopen van crypto, en in het bijzonder dogecoin, ondanks zijn eigen fascinatie voor het token.

Crypto-whales kopen miljoenen aan memecoins tijdens crash
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

Elon Musk en dogecoin

Musk had in 2021 grote invloed op de koers van dogecoin met zijn Twitterberichten. De waarde van deze munt zijn recordhoogte kort voordat de CEO verscheen bij Saturday Night Live. Meer recentelijk had Musk tijdelijk het Twitter-logo naar de bekende Shiba Inu-mascotte veranderd. De voorliefde voor dogecoin komt naar eigen zeggen omdat het “grappig” is en omdat het “een hond als logo heeft.”

Advertentie

Elon Musk waarschuwt investeerders

Ondanks zijn enthousiasme voor dogecoin, waarschuwt Musk de aanwezigen om niet te veel in crypto te investeren. Tijdens het evenement van The Wall Street Journal verklaart Musk expliciet:

“Ik adviseer niemand om crypto te kopen of alles op dogecoin in te zetten.” 

De opmerking geeft aan dat Musk de potentiële risico’s van investeren in cryptocurrency erkent. Zijn uitspraak wordt mogelijk beïnvloed door zijn invloed op de markt. Historisch gezien heeft de prijs van DOGE sterk gereageerd op de uitspraken van Musk. Bovendien is hij in het verleden in conflict gekomen met de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). Musk werd toendertijd beboet omdat hij de aandelenkoers van Tesla beïnvloedde met een tweet.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Invloed op de dogecoin koers?

Het feit dat Dogecoin nog steeds bestaat en zo’n grote omvang heeft bereikt, heeft veel mensen verrast. Eerder uitte Changpeng Zhao, de CEO van Binance, zijn verbazing over de voortdurende aanwezigheid van Dogecoin. De goedkeuring en publieke steun van Musk voor deze memecoin hebben ongetwijfeld bijgedragen aan het voortbestaan en de voortdurende relevantie ervan binnen de crypto wereld. Nu de Zuid-Afrikaanse ondernemer enige afstand lijkt te nemen, is het afwachten wat dit mogelijk betekent voor DOGE.

Deel dit artikel
Jeroen van Welsenes

Jeroen investeerde in 2016 voor het eerst in bitcoin. Sindsdien verdiept hij zich in de achterliggende technologie en gelooft hij dat blockchain de potentie heeft – net zoals het internet – om de wereld te veranderen.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie