Jeroen van Welsenes Jeroen van Welsenes
19/05/2023 09:20 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 19/05/2023 09:20

Binance CEO haalt uit naar Elon Musk en Dogecoin

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Dogecoin koers weer in beweging na tweet van Elon Musk

Foto: ThomasAFink/Shutterstock

De CEO van Binance, Changpeng “CZ” Zhao, sprak zich onlangs negatief uit over Elon Musk en dogecoin (DOGE). CZ is verbaasd over de levensduur van het beruchte meme project en wees Musk erop aan verantwoordelijk te zijn voor het in leven houden van het project. Zhao benoemt de controverse omtrent de memecoin tijdens een ask me anything (AMA) sessie op Twitter. Hij zegt hierover het volgende:

“Een memecoin die me echt verbaasde, was eigenlijk dogecoin. Het heeft een super langdurige kracht gehad. Ik dacht dat het al lang verdwenen zou zijn. Maar Elon Musk klampte zich eraan vast en verlengde mogelijk zijn levensduur.”

Forse daling Solana zorgt voor verdamping van $36,5 miljoen
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

Changpen Zhao wijst op gebrek aan nut van Dogecoin 

De Binance CEO wees in zijn statement naar de uitgesproken mening van Musk als het op Dogecoin aankomt. De memecoin, met de bekende Shiba Inu hond als mascotte, werd in 2013 als grap gecreëerd. Zelfs de toenmalige uitvinder van Doge zag er weinig heil in.

Musk begon vanaf 2019 te tweeten over het project en kocht zelfs een aantal Doge voor zijn zoon. Zijn tweets hebben een aanzienlijke invloed gehad op de prijs van de token en het bekleedt momenteel de negende positie van de grootste crypto op basis van marktkapitalisatie. CZ daarentegen benadrukt het belang van gebruikswaarde en verklaart dat hij persoonlijk bitcoin (BTC) en Binance’s eigen build ’n build (BNB) token bezit. CZ is ook minder enthousiast over de recente rage omtrent dergelijke memecoins:

“Het is wat het is. Op dit moment lijken ze populair te zijn. Maar dat gezegd hebbende, denk ik dat ze een zeer hoog risico hebben.”

Advertentie

Is Elon Musk serieus over Dogecoin?

Of Musk daadwerkelijk in de honden mascotte gelooft, is niet altijd duidelijk. De Twitter CEO (niet meer voor lang) heeft meermaals frappante stunts uitgehaald. In januari insinueerde Musk dat de fastfoodketen McDonald Doge als betalingsmiddel moet accepteren. Een van zijn recente stunts is het veranderen van het Twitter logo met die van de mascotte van dogecoin. De acties van Musk hebben veelvuldig gevolgen voor de dogecoin koers. In het laatstgenoemde voorbeeld steeg de prijs zelfs met 30%

Deel dit artikel
Jeroen van Welsenes

Jeroen investeerde in 2016 voor het eerst in bitcoin. Sindsdien verdiept hij zich in de achterliggende technologie en gelooft hij dat blockchain de potentie heeft – net zoals het internet – om de wereld te veranderen.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie