Kevin Schijven Kevin Schijven
08/04/2021 14:39 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 08/04/2021 14:39

Enjin (ENJ) koers schiet met 42% omhoog naar nieuw record, wat zit hierachter?

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Enjin (ENJ) koers schiet met 42% omhoog naar nieuw record, wat zit hierachter

De prijs van Enjin (ENJ) schoot de afgelopen 24 uur met maar liefst 42% omhoog en is samen met Pundi X de grootste stijger vandaag op de crypto-markt. De ENJ koers is op het moment van schrijven door de $3.00 gebroken om een nieuw record te vestigen op $3.03 en het ziet er naar uit dat dit record weer elk moment gebroken kan worden.

Enjin is een non-fungible token (NFT) netwerk, vooral gericht op blockchain-gaming. Klik hier om meer te lezen over NFT’s. De volgende factoren lijken mee te spelen aan deze snelle koersstijging van ENJ. Ten eerste heeft de grote Amerikaanse cryptocurrency-exchange Coinbase gisteren aangekondigd dat ENJ wordt genoteerd op Coinbase Pro, en het beruchte “Coinbase effect” lijkt gelijk zijn werk te doen.

Ten tweede kondigde Enjin onlangs aan dat het bedrijf een zogeheten parachain gaat bouwen voor Polkadot (DOT) die gericht is op NFT’s, genaamd Efinity. Enjin haalde onlangs maar liefst $18,9 miljoen op in een financieringsronde voor het project.

Daarnaast heeft Enjin ook JumpNet gelanceerd. JumpNet is een privé versie van de Ethereum (ETH) blockchain en een zogeheten layer-2 schalingsoplossing voor Enjin. Hiermee wordt het mogelijk om Enjin Coins te verplaatsen van Ethereum naar JumpNet. Ook wordt het mogelijk om ERC-1155 tokens gratis te creëren, te versturen en te verhandelen. JumpNet zal ook als een brug dienen tussen de blockchains van Ethereum en Efinity.

Ten slotte is de koers een zogeheten bull-flag aan het vormen nadat de ENJ koers door de weerstand van zijn oude all-time high (ATH) brak. Echter ziet de koers op de wekelijkse grafiek er zeer overbought uit, meldt John, de Bitcoin (BTC) Consultant, in zijn koersanalyse van vanochtend. Ook de koers van Harmony (ONE) zag vandaag een flinke stijging.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie