Timo Bult Timo Bult
18/02/2020 15:45 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 18/02/2020 15:45

Enjin lanceert Enjin Platform op mainnet Ethereum voor in-game crypto-activa

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Enjin lanceert Enjin Platform op mainnet Ethereum voor in-game crypto-activa

Enjin heeft aangekondigd dat Enjin Platform nu officieel is gelanceerd op Ethereum. Het platform biedt game-ontwikkelaars de mogelijkheid om crypto-activa in hun games te integreren. Enjin maakte het nieuws op 17 februari bekend in een blogpost.
Met het platform kunnen ontwikkelaars zogenaamde non-fungible tokens (NFT’s) toevoegen aan spellen. Dit zijn unieke tokens die bijvoorbeeld een digitaal zwaard kunnen vertegenwoordigen. Doordat er maar een vastgesteld totaal aantal tokens zullen verschijnen, hebben deze digitale waarde. Hiermee brengt Enjin een realistisch economisch aspect naar de game-wereld:

We hebben het onze missie gemaakt om real-life economieën naar virtuele werelden te brengen en de grens tussen het imaginaire en het echte net iets meer te laten vervagen.

Al meer dan twee jaar werken we de klok rond om een geïntegreerd ecosysteem te bouwen dat bestaat uit gebruiksvriendelijke producten die zijn gebouwd bovenop een complexe blockchain-infrastructuur van de volgende generatie.

In een persverklaring die Coindesk in handen heeft, stelt de CEO van Enjin, Maxim Blagov, dat het nieuwe platform ontwikkelaars in staat stelt blockchain in te zetten voor nieuwe en bestaande spellen:

Ons platform is ontworpen om naadloos te integreren in zowel nieuwe als bestaande games, waardoor studio’s van elke omvang en in alle genres een concurrentievoordeel hebben.

Bekijk hieronder een kort filmpje van Enjin waarin wordt uitgelegd hoe het nieuwe platform werkt:

Afgelopen december ging Enjin nog de samenwerking aan met Microsoft. In samenwerking met de IT-gigant creëerde Enjin het spel “Azure Heroes” waar virtuele dassen worden vertegenwoordigd door NFT’s.
Heb je gisterochtend de koersupdate van onze analist Michiel gemist? In de freebie van gisteren bespreekt hij de daling van de koers van bitcoin. Is het tijd voor paniek of kopen we de dips? Michiel bespreekt de huidige situatie aan de hand van de grafieken!

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie