Bitcoin kopen? Momenteel het goedkoopst bij Bitvavo

Microsoft werkt samen met blockchain-gaming bedrijf Enjin en lanceert “Azure Heroes” NFT’s

Microsoft introduceert “Azure Heroes” in samenwerking met blockchain-gaming bedrijf Enjin. Dat meldt de technologiegigant op 5 december middels een aankondiging.

Deze zogenaamde Azure Heroes zijn unieke digitale verzamelobjecten in de vorm van cartooneske dassen die ‘getokeniseerd’ zijn met behulp van het ERC1155-protocol voor de Ethereum-blockchain:

Microsoft en Enjin hebben samengewerkt in een lokale pilot om een op blockchain gebaseerd herkenningsprogramma te creëren. De dassen van Azure Heroes zijn gemaakt in een aantal originele en unieke ontwerpen die zijn omgezet in een digitaal element op de openbare blockchain van Ethereum.

- Advertentie -

De dassen zijn non-fungible tokens (NFT), wat betekent dat elk item, of das, uniek is. Ze hebben geen monetaire waarde, maar er is wel een maximaal aantal van. De dassen kunnen gebruikt worden om leden van de community te belonen:

Azure Heroes wil individuen belonen voor verifieerbare handelingen als coaching, demo’s maken, voorbeeldcode bouwen, bloggen over Azure of bepaalde uitdagingen voltooien. Community leden die hun bijdragen hebben aangetoond, worden herkend met badges uit een aantal categorieën.

Community leden kunnen elkaar of zichzelf nomineren. Leden die gekozen zijn om beloond te worden ontvangen een QR code waarmee ze hun digitale das kunnen claimen.

Gebruikers kunnen hun NFT dassen ontvangen in een Enjin wallet. Vervolgens mag de eigenaar van de token ermee doen wat hij wil, bijvoorbeeld het doorsturen naar een ander Ethereum adres of de token vernietigen.

Sommige van de dassen zijn zeldzamer dan andere. Zo zijn er 10.000 tokens in omloop voor de “Maker” das die bedoeld is voor ontwikkelaars en zijn er maar 100 tokens voor “Inclusive Leader” voor organisatoren.

Enjin is een blockchain-gaming bedrijf dat eerder dit jaar al aankondigde samen te werken met technologiereus Samsung. Na de aankondiging schoot de prijs van de ENJ token met 550% omhoog. Ook vandaag toont de koers van ENJ een stijging van meer dan 30%.

Microsoft kondigde nog onlangs een samenwerking aan met computerspeluitgever Eidos en spelboekontwikkelaar Fabled Lands voor de ontwikkeling van een nieuw digitaal kaartenspel dat ook gebruikt maakt van blockchain-technologie en NFT, genaamd: Arena of Death.

Was dit de dip voor bitcoin (BTC)? Technisch analist David van Ineveld heeft zojuist weer een nieuwe wekelijkse analyse online staan!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€9.417,08 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€9.302,00 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.312,84 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€9.355,64 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€9.375,10 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€9.417,08 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€9.302,00 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.312,84 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€9.355,64 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€9.375,10 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers bullish scenario en een toevlucht in goud?

In deze bijzondere tijd is er absoluut ook een bullish scenario te bedenken voor de bitcoin koers. Waar er op dit moment maar geld...