Koop nu goedkoop crypto bij Bitvavo

Microsoft, Eidos en Fabled Lands ontwikkelen nieuw digitaal kaartenspel met blockchain-technologie

Technologiereus Microsoft gaat samen met computerspeluitgever Eidos en spelboekontwikkelaar Fabled Lands een nieuw digitaal kaartenspel ontwikkelen dat gebruik maakt van blockchain-technologie. Dat blijkt uit een persbericht gepubliceerd op 1 december.

Het nieuwe kaartenspel, genaamd “Arena of Death,” zal gebaseerd zijn op de succesvolle reeks van avontuurspelboeken uit de jaren ‘80 genaamd “The Way of the Tiger,” geschreven door Jamie Thomson en Mark Smith.

- Advertentie -

Thomson is tevens CEO van Fabled Lands. Hij zegt dat het gebruik van blockchain-technologie “logischer” voor het nieuwe spel is dan er een traditionele videogame van te maken:

We gingen de serie opnieuw lanceren als een videogame, maar deze nieuwe technologie (blockchain) was gewoon logischer. Stel je voor dat je Magic the Gathering speelt, maar je weet dat als je een kaart bezit, dat die ook echt van jou is. Of als we zeggen dat er slechts 100 uitgaven zijn van een item of vaardigheid, dan weet je dat er echt maar 100 zijn.

Het nieuwe kaartenspel zal draaien op de VeChain Thor blockchain en zal gebruikmaken van zogenaamde non-fungible tokens (NFT) waarmee in-game items gedeeld kunnen worden zonder het gebruik van cryptocurrency:

[Deze blockchain werd gekozen] vanwege het vermogen om te schalen en zodat we onze kaarten en items kunnen maken zonder al dat crypto-gedoe.

Aldus Thomson. Het gebruik van NFT’s wordt steeds populairder. Het digitale kaartenspel “Gods Unchained” op Ethereum ziet bijna een half miljoen transacties per dag met NFT’s, sinds het fiasco met ontwikkelaar Blizzard omtrent Hong Kong en censuur waardoor vele spelers waren overgestapt.

Vorige week kondigde de Franse gaming-reus Ubisoft aan dat het gaat samenwerken met Ultra, een blockchain-bedrijf dat bovenop de EOS-blockchain bouwt.

Cryptocurrency-exchange Binance noteerde begin november de VeChain (VET) cryptocurrency op de Amerikaanse tak van de Exchange: Binance.US.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€11.824,80 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€11.850,00 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€11.877,80 Kopen
3
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.888,70 Kopen
4
Bitonic
Reviewed
€11.947,60 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€11.824,80 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€11.850,00 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€11.877,80 Kopen
3
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.888,70 Kopen
4
Bitonic
Reviewed
€11.947,60 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers vindt support, geen ruimte voor twijfel!

De bitcoin koers vond na afgelopen vrijdag keurig support en een test van de weerstandszone van $13.800-14.000 werd een feit. Zoals ik in de...