Timo Bult Timo Bult
07/10/2020 09:46 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/10/2020 09:46

EOS (EOS) verwelkomt reus Google Cloud in zijn community, dit is wat Google gaat doen

icon-altcoins
Altcoin nieuws
EOS (EOS) verwelkomt reus Google Cloud in zijn community, dit is wat Google gaat doen

Foto: ilolab/Shutterstock

Het was gisteren al kort te lezen op Crypto Insiders; EOS (EOS) stond als enige dik in de plus. De reden voor deze plotselinge lancering is dat niemand minder dan Google Cloud zich bij de EOS community heeft gevoegd! Maar wat gaat Google precies doen in samenwerking met Block.one, de EOS-ontwikkelaar?
EOS lijkt op veel vlakken op Ethereum (ETH). EOS is een smart contract platform waarop smart contracts ontwikkeld kunnen worden. In het bijzonder biedt EOS een oplossing om de ontwikkeling, hosting en uitvoering van commerciële gedecentraliseerde applicaties (dApps) te faciliteren, iets wat veel schaalbaarheid nodig heeft. Een platform als Ethereum heeft bijvoorbeeld grote problemen met opschalen, zeker na de DeFi-gekte.
Dat Google Cloud de handen ineen slaat met EOS is dan ook niet heel gek. Google Cloud kondigde gisteren officieel aan dat het zich bij het EOS blockchain-netwerk voegt en nu ‘block producer’ kandidaat is. Zodra de EOS community het goedkeurt is Google Cloud dus een officiële block producer voor EOS!
Block producers zijn netwerkdeelnemers die transacties goedkeuren en dus het EOS netwerk draaiende houden. Er zijn in totaal 21 block producers, waar Google Cloud er nu dus een van wil worden. Allen Day, Google Cloud ontwikkelaar, zei over de aankondiging:

“Nu organisaties gedistribueerde ledger-technologie in hun infrastructuren beginnen op te nemen, doen we er alles aan om ervoor te zorgen dat de informatie op openbare blockchains veilig wordt opgeslagen, betrouwbaar beschikbaar is en op zinvolle manieren toegankelijk is.”

Google Cloud komt naar verluidt later met een website waarop het uitlegt aan de EOS community wat het voor EOS kan betekenen. Het doel van deze website is natuurlijk op EOS houders over te halen om op hun te stemmen. Het gaat dus interessant worden om te zien wat Google Cloud wil gaan doen!

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie