Timo Bult Timo Bult
23/08/2019 17:20 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 23/08/2019 17:20

EOS in de problemen? Wikipedia oprichter haalt hard uit naar EOS

icon-altcoins
Altcoin nieuws
EOS_in_de_problemen_wikipedia_oprichter_haalt_hard_uit_naar_EOS

Foto: ilolab/Shutterstock

De mede-oprichter van het wereldberoemde informatieplatform Wikipedia, Larry Sanger, haalt in een tweet flink uit naar EOS. Volgens Sanger is EOS gecentraliseerd en in handen van de Chinezen.
Sanger is al langere tijd bezig met het ontwikkelen van een “gedecentraliseerd Wikipedia”, Everipedia genaamd. Op het platform wordt informatie gedecentraliseerd op de EOS-blockchain opgeslagen en gepubliceerd, althans dat is wat Sanger hoopt. Door de decentralisatie is de informatie resistent tegen onder andere censuur.
In een tweet geeft Sanger echter aan niet lang meer door te kunnen gaan op dezelfde voet als gevolg van de centralisatieproblemen waar EOS al langere tijd mee kampt. In een tweet schreef hij:

We kunnen niet doorgaan met het bouwen van dapps op EOS als het netwerk de facto gecentraliseerd is in handen van de Chinezen.
Ik heb intern al aan de bel getrokken sinds ik het eerder deze zomer hoorde.
Sorry, maar het kan wat mij betreft niet lang meer zo doorgaan.


De problemen waar EOS mee kampt zijn een gevolg van het type protocol van het netwerk; “Delegated proof of stake (DPOS)”. Dit houdt in dat hoe meer EOS iemand in zijn wallet heeft staan, hoe groter de invloed van die partij wordt. Zij krijgen dus meer stemrecht bij het doorvoeren van bijvoorbeeld aanpassingen van het protocol.
Block.one probeert de problemen aan te pakken maar wist daar tot op heden nog geen succes mee te behalen. De uitspraken van de CTO van Block.one, Dan Larimar, dat decentralisatie niet de grootste prioriteit heeft binnen het bedrijf maakten de bestaande zorgen bovendien alleen maar erger.
Of en wanneer Sanger zijn Everipedia van de EOS-blockchain afhaalt is onduidelijk. Wel is duidelijk dat EOS grote schade op kan lopen mocht Block.one de zorgen niet snel weg kunnen nemen.
Heb je maandag de laatste koersanalyse van onze analist David gemist? Klik dan hier om deze alsnog te lezen!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie