Home Nieuws Altcoin nieuws EOS in de problemen? Wikipedia oprichter haalt hard uit naar EOS

EOS in de problemen? Wikipedia oprichter haalt hard uit naar EOS

De mede-oprichter van het wereldberoemde informatieplatform Wikipedia, Larry Sanger, haalt in een tweet flink uit naar EOS. Volgens Sanger is EOS gecentraliseerd en in handen van de Chinezen.

Sanger is al langere tijd bezig met het ontwikkelen van een “gedecentraliseerd Wikipedia”, Everipedia genaamd. Op het platform wordt informatie gedecentraliseerd op de EOS-blockchain opgeslagen en gepubliceerd, althans dat is wat Sanger hoopt. Door de decentralisatie is de informatie resistent tegen onder andere censuur.

- Advertentie -

In een tweet geeft Sanger echter aan niet lang meer door te kunnen gaan op dezelfde voet als gevolg van de centralisatieproblemen waar EOS al langere tijd mee kampt. In een tweet schreef hij:

We kunnen niet doorgaan met het bouwen van dapps op EOS als het netwerk de facto gecentraliseerd is in handen van de Chinezen.
Ik heb intern al aan de bel getrokken sinds ik het eerder deze zomer hoorde.
Sorry, maar het kan wat mij betreft niet lang meer zo doorgaan.

De problemen waar EOS mee kampt zijn een gevolg van het type protocol van het netwerk; “Delegated proof of stake (DPOS)”. Dit houdt in dat hoe meer EOS iemand in zijn wallet heeft staan, hoe groter de invloed van die partij wordt. Zij krijgen dus meer stemrecht bij het doorvoeren van bijvoorbeeld aanpassingen van het protocol.

Block.one probeert de problemen aan te pakken maar wist daar tot op heden nog geen succes mee te behalen. De uitspraken van de CTO van Block.one, Dan Larimar, dat decentralisatie niet de grootste prioriteit heeft binnen het bedrijf maakten de bestaande zorgen bovendien alleen maar erger.

Of en wanneer Sanger zijn Everipedia van de EOS-blockchain afhaalt is onduidelijk. Wel is duidelijk dat EOS grote schade op kan lopen mocht Block.one de zorgen niet snel weg kunnen nemen.

Heb je maandag de laatste koersanalyse van onze analist David gemist? Klik dan hier om deze alsnog te lezen!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€8.595,00 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€8.660,70 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€8.669,14 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€8.676,53 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€8.720,64 Kopen
Laatste nieuws
Expert analyses

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: Magische grens in zicht

Wat is dat toch met die psyche van de mens? Keer op keer, als de koers van bitcoin support lijkt te vinden, stappen ze...

Volgens onze analist Michiel is één ding zeker, Bitcoin zal de komende maanden de ware vuurproef ondergaan! Lees verder in zijn meest recente column!

Meer columns en analyses lezen? Bekijk dan zeker ook onze Crypto Talk.