Roy van Krieken Roy van Krieken
03/01/2022 16:20 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 25/10/2023 12:24

ETH 2.0 staking contract bereikt nieuwe mijlpaal, update nadert

Nieuws
ETH 2.0 staking contract bereikt nieuwe mijlpaal, update nadert

Foto: Vector-3D/Shutterstock

De totale waarde die staat vastgezet op het ETH 2.0 staking contract heeft onlangs een nieuwe all-time high bereikt. Zeker 8,8 miljoen ETH staat op het moment vast op dit contract en deze ether (ETH) tokens hebben een marktwaarde van maar liefst $34 miljard. Zeker 7% van de totale voorraad van ether tokens staat vast in het staking contract.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Ether staking

Het ETH 2.0 staking contract zorgt ervoor dat investeerders in de aanloop naar de langverwachte ETH 2.0 merge met hun ether tokens een jaarlijks rendement kunnen behalen. Daarnaast is het vastzetten van waarde in het contract een teken van een groot vertrouwen in de cryptocurrency.

Dat komt omdat het op het moment nog onmogelijk is om vastgezette tokens weer uit het contract te halen. Dit kan pas weer na een update die zal plaatsvinden ergens na de merge van het ETH 2.0 testnet en het Ethereum hoofdnetwerk.

Volgens data van Glassnode is duidelijk te zien dat de waarde in het staking contract de afgelopen maanden eigenlijk alleen maar is gestegen. In augustus van dit jaar stond er nog slechts $23 miljard vastgezet in het contract. Inmiddels is hier dus al meer dan $10 miljard bij gekomen.

Investeerders zijn bullish

De anticipatie voor de naderende update is groot, zo blijkt uit de enorme hoeveelheid ether tokens die investeerders bereid zijn om vast te zetten. Ergens dit jaar zal de grote update plaatsvinden en ethereum investeerders verwachten vervolgens vuurwerk.

De update brengt een aantal grote veranderingen met zich mee. Zo verhuist het Ethereum netwerk van een proof-of-work consensus model naar een proof-of-stake consensus model. Hoewel dit technisch ingewikkelder is, wordt het energieverbruik van het netwerk significant verminderd.

Ook heeft de ETH 2.0 update de potentie om ethereum deflatoir te maken. Eerder werd met de EIP-1559 update het zogeheten burning proces geïntroduceerd dat de uitgifte van nieuwe ether tokens vertraagde. Dit in combinatie met de ETH 2.0 update zorgt ervoor dat mogelijk de totale voorraad van ether tokens jaarlijks met -2% kan krimpen. Voor investeerders is dit uiteraard enorm aantrekkelijk.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
4 populaire crypto die op het randje van een uitbraak staan
4 populaire crypto die op het randje van een uitbraak staan
Politici willen duidelijkheid over ethereum, belangrijk voor toekomst
Ethereum ETF’s kunnen prijs van ETH naar $10.000 drijven
Bitcoin koers duikt onder $70.000, ethereum houdt zich knap staande
Bitcoin koers duikt onder $70.000, ethereum houdt zich knap staande
Zeldzaam Bitcoin signaal wijst op koersstijging naar 180.000 dollar
Bitcoin bereikt nieuwe all-time high in deze landen
Crypto Ontbijt: Ethereum-ETF update, PEPE breekt records, Trump omarmt crypto
Crypto Ontbijt: Ethereum-ETF update, PEPE breekt record, Trump omarmt crypto
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Populaire meme crypto verliest plotsing 99% van zijn waarde
Populaire meme crypto verliest plotseling 99% van zijn waarde
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Advertentie