Roy van Krieken Roy van Krieken
03/01/2022 16:20 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 25/10/2023 12:24

ETH 2.0 staking contract bereikt nieuwe mijlpaal, update nadert

icon-altcoins
Altcoin nieuws
ETH 2.0 staking contract bereikt nieuwe mijlpaal, update nadert

Foto: Vector-3D/Shutterstock

De totale waarde die staat vastgezet op het ETH 2.0 staking contract heeft onlangs een nieuwe all-time high bereikt. Zeker 8,8 miljoen ETH staat op het moment vast op dit contract en deze ether (ETH) tokens hebben een marktwaarde van maar liefst $34 miljard. Zeker 7% van de totale voorraad van ether tokens staat vast in het staking contract.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Ether staking

Het ETH 2.0 staking contract zorgt ervoor dat investeerders in de aanloop naar de langverwachte ETH 2.0 merge met hun ether tokens een jaarlijks rendement kunnen behalen. Daarnaast is het vastzetten van waarde in het contract een teken van een groot vertrouwen in de cryptocurrency.

Dat komt omdat het op het moment nog onmogelijk is om vastgezette tokens weer uit het contract te halen. Dit kan pas weer na een update die zal plaatsvinden ergens na de merge van het ETH 2.0 testnet en het Ethereum hoofdnetwerk.

Volgens data van Glassnode is duidelijk te zien dat de waarde in het staking contract de afgelopen maanden eigenlijk alleen maar is gestegen. In augustus van dit jaar stond er nog slechts $23 miljard vastgezet in het contract. Inmiddels is hier dus al meer dan $10 miljard bij gekomen.

Investeerders zijn bullish

De anticipatie voor de naderende update is groot, zo blijkt uit de enorme hoeveelheid ether tokens die investeerders bereid zijn om vast te zetten. Ergens dit jaar zal de grote update plaatsvinden en ethereum investeerders verwachten vervolgens vuurwerk.

De update brengt een aantal grote veranderingen met zich mee. Zo verhuist het Ethereum netwerk van een proof-of-work consensus model naar een proof-of-stake consensus model. Hoewel dit technisch ingewikkelder is, wordt het energieverbruik van het netwerk significant verminderd.

Ook heeft de ETH 2.0 update de potentie om ethereum deflatoir te maken. Eerder werd met de EIP-1559 update het zogeheten burning proces geïntroduceerd dat de uitgifte van nieuwe ether tokens vertraagde. Dit in combinatie met de ETH 2.0 update zorgt ervoor dat mogelijk de totale voorraad van ether tokens jaarlijks met -2% kan krimpen. Voor investeerders is dit uiteraard enorm aantrekkelijk.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie