Kevin Schijven Kevin Schijven
13/04/2023 09:13 4 min. leestijd
Bijgewerkt op 13/04/2023 09:13

Ethereum begint hard te stijgen, deze crypto staan al 30% en 90% in de plus

icon-ethereum
Ethereum nieuws
Ethereum en cardano stijgen fors, maar deze crypto stijgt zelfs 1.000%

Foto: Powerhouse Productions/Shutterstock

Ondanks alle ontwikkelingen bleef het uiteindelijk relatief rustig op de crypto markt. Niet de Amerikaanse CPI, noch de FOMC notulen, noch een grote netwerkupdate zorgde voor de volatiliteit die verwacht werd. Toch beginnen altcoins vanochtend fors te stijgen en hebben we al twee munten die flink in de plus staan. De totale marktkapitalisatie van crypto groeit echter met slechts 1,2% naar $1,29 biljoen.

Kans dat Ethereum ETF er in mei komt is 50%, zegt bankgigant
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

Bitcoin blijft op $30.000 steken

Bitcoin (BTC) maakte even een flinke schommeling nadat de inflatiecijfers werden gepubliceerd, maar het was lang niet zo heftig als verwacht. Afgelopen nacht kwam bitcoin weer rond de $30.100 uit en stijgt momenteel naar $30.200. Daarmee staat BTC net 1% in de plus. De dominantie van bitcoin bereikte gisteren nog een piek, maar begint inmiddels af te nemen.

Advertentie

Ethereum begint hard te stijgen na grote update

Ethereum (ETH) voerde afgelopen nacht de langverwachte “Shapella” (Shanghai+Capella) update door. Het is nu eindelijk mogelijk voor stakers om hun ETH op te nemen. Men maakte echter zorgen dat dit zou kunnen leiden tot een massale ETH dump.

Daar lijkt vooralsnog geen sprake van te zijn, maar we moeten rekening houden met het feit dat op de opnames nog een begrenzing zit. Het kan dus nog enkele dagen duren om te zien hoeveel ETH investeerders daadwerkelijk van plan zijn om te ontgrendelen.

De ether koers steeg in aanloop naar het evenement en begint op het moment van schrijven harder te stijgen. ETH komt momenteel boven $1.970 uit, de hoogste prijs in 10 maanden, en staat daarmee 5,5% in de plus vandaag.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Crypto top 10 kleurt ook groen

De rest van de top 10 kleurt ook groen, al stijgen ze niet zo hard al ETH. Binance coin (BNB) blijft iets achter en staat met $321 slechts 0,7% in de plus. Ripple (XRP) is vanochtend aan het stijgen en komt momenteel bij $0,51 aan waarmee de koers 1,2% in de plus staat. Solana (SOL) maakte gisteren een flinke sprong en staat met $24 vandaag 2% in de plus.

Dogecoin (DOGE) schoot zojuist naar $0,084 en staat daarmee al 2,9% in de plus. Ook polygon (MATIC) stijgt momenteel flink en komt bij $1,13 aan waarmee koers 3,3% in de plus staat. Cardano (ADA) steeg gisteren al flink en gaat richting $0,41 waarmee koers 3,5% in de plus staat.

Hongkong keurt bitcoin en ethereum beursfondsen goed, koersen reageren
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

Crypto top 100 hardste dalers en stijgers

Niet alles kleurt groen vandaag. Bitget token (BGB) zakt met 2% en stacks (STX) zakt zelfs met 5,1% naar $0,89. De rest van de top 100 kleurt wel groen. Zo staan near (NEAR), render (RNDR), curve (CRV), gmx (GMX) en mina (MINA) al 5% in de plus. Ethereum classic (ETC), lido (LDO), optimism (OP), apecoin (APE) en fantom (FTM) stijgen met bijna 6%. Immutablex (IMX) stijgt met 6,4% naar $1,14 en arbitrum met 8,7% naar $1,27.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Radix stijgt met meer dan 30%

Dan hebben we nog de grote winnaar van de dag van de top 100: radix (RDX). De RDX koers presteert de afgelopen tijd al heel sterk, maar vandaag nog het sterkst. De RDX koers schiet met meer dan 30% naar $0,07.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

FTX token staat 90% in de plus

Dan hebben we nog een opvallende uitzondering buiten de top 100: de FTT token van de gevallen FTX exchange. Nieuws over een mogelijke herstart van de cryptobeurs zorgt ervoor dat de koers van FTT momenteel bij $2,55 aankomt waardoor de munt 90% in de plus staat. Later volgt vandaag meer op Crypto Insiders hierover.

https://twitter.com/devchart/status/1646205524407468049

Zoek jij meer inzicht in crypto koersen of hulp met handelen?

In de premium omgeving van Crypto Insiders vindt je een levendige en vriendelijke community van meer dan 1.000 leden die elkaar helpen met handelen. Ook delen onze analisten hier wekelijks meer dan 20 technische analyses exclusief voor premium leden. Bekijk onze Premium pagina voor meer informatie en probeer direct de eerste 30 dagen gratis.

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website zijn verstrekt is gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie