Kevin Schijven Kevin Schijven
01/12/2021 10:38 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 01/12/2021 10:38

Ethereum blijft stijgen maar solana stijgt sneller, shiba inu zakt

Nieuws
Ethereum blijft stijgen maar solana stijgt sneller, shiba inu zakt

Foto: leksiv/Shutterstock

De cryptocurrency markt begint de maand december met een mooi groen kleurtje. Alhoewel bitcoin (BTC) vooralsnog achterblijft, staan de meeste altcoins uit de top 100 in de plus vandaag. De totale marktkapitalisatie van alle crypto steeg vanochtend naar $2,8 biljoen en terwijl de dominantie van bitcoin onder 39% zakt, komt ethereum (ETH) boven 20% uit.

Ethereum adviseur eist megabedrag van $9,6 miljard in zaak tegen VS

Ethereum blijft stijgen

De ether koers was gisteren al flink aan het stijgen. Ether kon gisterenochtend support vinden rond $4.400 en schoot toen naar $4.740. Dat was ook het moment dat bitcoin piekte. Echter in tegenstelling tot bitcoin, die vervolgens hard kelderde, kon ether snel support vinden bij $4.525. Vervolgens begon ether langzamerhand weer te klimmen en komt vanochtend bij $4.780 uit, nog maar 3% verwijderd van de all-time high (ATH) van een maand geleden. De on-chain gegevens en koers zien er momenteel zeer bullish uit voor ether:

Advertentie

Solana hardste stijger top 10

In de top 10 van grootste crypto, stijgt vandaag solana (SOL) het hardst. SOL corrigeerde gisterenochtend in eerste instantie nog omlaag, maar vond toen support vlak boven $200 en schoot vervolgens naar een piek van $217. Toen begon SOL op hetzelfde moment als ether en bitcoin ook te dalen, maar de koers vond support bij $206,5 en begon toen weer te klimmen. SOL komt vanochtend bij $222 waarmee de koers 10% in de plus staat, maar alsnog wel 15% onder de ATH van begin november. Nieuws van Grayscale Investments zorgde wellicht voor een steuntje in de rug.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Gevecht om positie 10 woedt voort

Shiba inu (SHIB) begon maandagavond weer keihard te stijgen en dat zette gisterenochtend in eerste instantie door. De koers piekte gisterenmiddag om 13.00 rond $0,0000536 en haalde avalanche (AVAX) en zelfs even dogecoin (DOGE) in qua marktkapitalisatie. Toen begon shiba inu echter weer flink te dalen waardoor de meme coin vandaag met een marktkapitalisatie van $24,9 miljard weer onder die van dogecoin en avalanche uitkomt. Desondanks zou SHIB hier een higher low kunnen vestigen en weer verder kunnen stijgen. AVAX staat overigens wel 6% in de plus en terra (LUNA) klimt steeds dichter in de buurt van deze groep. LUNA vestigde afgelopen nacht een ATH van $59,4 en had toen even een marktkapitalisatie van $23 miljard.

Prijsinvloed Bitcoin halving ‘verminderd’, vraag nu belangrijkste drijfveer

Top 100 hardste stijgers

In de top 100 vinden we een handjevol crypto die vandaag zelfs dikker in de plus staan dan solana. Zo stijgt nexo (NEXO) met 11%. KuCoin token (KCS) staat 13% in de plus en vestigde zojuist een nieuwe ATH van $27,8. Polygon (MATIC) staat ook 13% in de plus, maar alsnog 25% onder de ATH uit mei. Curve (CRV) begint ook weer flink te stijgen, staat 15,5% in de plus, maar alsnog 90% onder ATH van augustus 2020. De snelste stijger vandaag op de markt is stacks (STX). Dit smart contracts project voor het Bitcoin netwerk staat, ondanks een correctie afgelopen nacht, alsnog 27% in de plus vanochtend en bereikte afgelopen nacht een nieuwe ATH van $3,39.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie