Kevin Schijven Kevin Schijven
01/12/2021 09:48 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 01/12/2021 09:48

Bitcoin koers door inflatie nieuws weer afgewezen

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin koers door inflatie nieuws weer afgewezen

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Terwijl de rest van de cryptocurrency markt eindelijk weer begint aan te trekken, lijkt de moeder aller crypto nog wat achter te blijven. De totale marktkapitalisatie van alle crypto stijgt vanochtend naar $2,81 biljoen terwijl de dominantie van bitcoin (BTC) onder 39% duikt.

Youtuber met 3,6 miljoen volgers verliest al zijn spaargeld na ‘domme fout’
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Bitcoin corrigeert weer

De bitcoin koers deed eind maandagavond een poging om door $59.000 te breken, maar werd afgewezen en kelderde vervolgens gedurende nacht naar $56.500. Dat zagen we vervolgens weer afspelen.

Bitcoin steeg gisteren even flink en tikte tegen het eind van de middag weer $59.000 aan, maar werd daar wederom afgewezen. Bitcoin kelderde weer hard omlaag en dipte zelfs even naar $56.250.

Daar maakte vervolgens bitcoin een bounce en herstelde naar $57.000. De koers steeg daarna verder naar een piek van $58.400, maar corrigeerde toch weer iets omlaag. Bitcoin schommelt sindsdien tussen $57.000 en $57.500.

Nu het bereik waar de koers tussen schommelt steeds kleiner wordt, is de vraag wanneer bitcoin weer uitbreekt. Het is mogelijk dat de koers echter nog iets langer in dit bereik vastzit. Mocht bitcoin naar boven uitbreken, dan ligt er weerstand rond $50-dagen exponential moving average (EMA) rond $58.300, vervolgens op $59.000 en natuurlijk $60.000.

Mocht bitcoin echter toch weer dalen dan vindt de koers wellicht support rond $55.000 bij de 100-dagen EMA of wederom bij die 100-dagen simple moving average die afgelopen vrijdag als support diende en nu rond $54.500 ligt. Daarna vinden we wellicht support bij de 200-dagen EMA rond $50.000.

Advertentie

Waarom corrigeert bitcoin?

De crypto community paart de bitcoin correctie samen met nieuws van de Federal Reserve (Fed), de Amerikaanse centrale bank. Jerome Powell, voorzitter van de Fed, kondigde gisterenavond aan dat het risico op hogere inflatie toch weer toeneemt terwijl hij het coronasteunpakket juist sneller wil afbouwen.

Net als bitcoin, begon toen ook de aandelenmarkt weer rood te kleuren. Dat duidt wellicht aan dat bitcoin toch (vooralsnog) meer correlatie heeft met riskantere activa dan met oppotmiddelen als goud.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in maart €20,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bullish signalen voor de bitcoin koers

Toch zijn er nog altijd veel bullish signalen voor de bitcoin koers. Ten eerste lanceert Fidelity, een van de grootste vermogensbeheerders ter wereld, deze week Canada’s tweede bitcoin spot exchange-traded fund (ETF):

Analysebedrijf Glassnode meldt dat de gemiddelde levensduur van een bitcoin terug is naar het relatief lage niveau van eind oktober. Deze average spent output lifespan (ASOL) stijgt wanneer oudere bitcoins worden verzonden, oftewel wanneer investeerders die langer in de markt zitten winst pakken. Als deze ASOL tijdens een correctie daalt, dan is het een teken van vertrouwen in de prijs:

Analysebedrijf IntoTheBlock meldt dat bitcoin nog een nieuwe mijlpaal had bereikt. Gisteren was het aantal wallett-adressen dat BTC vasthoudt voor het eerst naar 39 miljoen gestegen. Het is een grove benadering van hoeveel mensen daadwerkelijk bitcoin bezitten:

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie