Kevin Schijven Kevin Schijven
26/11/2021 10:27 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 26/11/2021 10:27

Ethereum, cardano, XRP koersen kelderen, NFT altcoins zakken harder

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Ethereum, cardano, XRP koersen kelderen, NFT altcoins zakken harder

Foto: leksiv/Shutterstock

Vrijwel de gehele cryptocurrency markt kleurt vanochtend behoorlijk rood. De zware daling van de koersen lijkt te maken hebben met vrees over een nieuwe variant van het coronavirus. De koersen van veel altcoins maakten vanochtend een behoorlijke duikvlucht waardoor de totale marktkapitalisatie onder $2,6 biljoen uitkomt. Op het moment van schrijven zien we dat meerdere koersen een kleine bounce maken, het lijkt echter nog niet genoeg te zijn voor een herstel.

Worldcoin app haalt 10 miljoen gebruikers, Keniaan koopt 13 geiten van airdrop
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

Top 10 altcoin koersen

Ethereum (ETH) kon gisteren nog even flink aantrekken en kwam na middennacht bij $4.560 uit. Toen begon de ether koers echter samen met bitcoin weer mee te dalen en die daling kwam vanochtend in een behoorlijke versnelling terecht. De ether koers dook van $4.420 naar $4.030, een daling van 8,8% in minder dan twee uur.

Op het moment van schrijven lijkt ether een stuiter te maken, maar kan dit doorzetten? Ether zakt nog niet zo diep als de dip van een week geleden, maar komt nu wel weer onder de 50-dagen moving average uit. Vorige week diende de $4.000 nog als support, als ether hier ditmaal wel doorheen zakt, dan vinden we wellicht support rond $3.800 bij de 100-dagen simple en exponential moving averages.

Volgens analysbedrijf InTheBlock leek ether voor de daling nog goed support te vinden bij hogere prijzen en dat had volgens het bedrijf naar een nieuwe all-time high (ATH’s) kunnen leiden. Dat lijkt voor nu echter weer even ver weg te zijn.

Verder zien we in de top 10 binance coin (BNB) zelfs met 12,8% dalen van $654 naar $570. Solana (SOL) was al aan het dalen maar keldert nu verder van $210 naar $188, een daling van 10,5%. Cardano (ADA) zakt met 9,5% van $1,68 naar $1,52. Ripple (XRP) keldert met 10,7% van $1,03 naar $0,92. Polkadot (DOT) zakt met 11% van $38,8 naar $34,5. Dogecoin (DOGE) daalt van $0,22 naar $0,19, een daling van 13,6%. Een akelig rode dag dus.

Advertentie

Top 100 hardste dalers en stijgers

Dan hebben we in de top 100 crypto koersen die zelfs nog harder zakken. Het zijn de non-fungible token (NFT) projecten, verbonden aan de “metaverse,” die afgelopen week nog het hardst stegen, die nu het hardst dalen. Sandbox (SAND) en chiliz (CHZ) staan 14% in de min. Decentraland (MANA) zakt met 17,5% en enjin coin (ENJ) zelfs met 19,5%.

Er zijn echter nog meer altcoins die deze week goed presteerden maar nu hard dalen. Flow (FLOW) verliest 14%, harmony (ONE), curve (CRV) en fantom (FTM) staan 14,5% in de min en loopring (LRC) zelfs 16%. Crypto.com coin (CRO) is vandaag de hardste daler en staat maar liefst 20% in de min. Al deze crypto, waaronder die van de NFT projecten, staan alsnog dik in de plus ten opzichte van een week geleden.

Dan hebben we nog een klein handjevol crypto die alsnog in de plus staan vanochtend, ondanks dat ze nu ook dalen. Filecoin (FIL) staat alsnog 5% in de plus, kadena (KDA) 9%, livepeer (LPT) 19% en basic attention token (BAT) maar liefst 22%. BAT staat inmiddels 60% in de plus ten opzichte van een week geleden.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Advertentie
Advertentie