Kevin Schijven Kevin Schijven
26/11/2021 09:17 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 26/11/2021 09:17

Bitcoin koers keldert hard met coronavirus vrees, waar is support?

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin koers keldert hard met coronavirus vrees, waar is support?

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De cryptocurrency markt leek gisteren weer even een opleving te maken met bitcoin (BTC) en altcoin koersen die allemaal groen begonnen te kleuren. Dat veranderde echter tegen de avond en de koersen begonnen toen toch weer te dalen. Vanochtend ziet het er echter nog veel grimmiger uit en beginnen de dalingen sterk te versnellen. De totale marktkapitalisatie zakt momenteel naar $2,56 biljoen.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Nieuwe variant coronavirus

Het lijkt erop dat het coronavirus wellicht weer eten in het roet gooit. Er zijn zorgen over een nieuwe mutatie van het coronavirus in Zuid-Afrika die wellicht nog besmettelijker is dan de deltavariant. Dat kan wellicht weer leiden tot nieuwe strenge coronamaatregelen en die vrees slaat momentele over op de financiële markten, waaronder die van crypto.

Dat zou uiteindelijk ook kunnen leiden naar meer inflatie wat vervolgens wellicht weer een positieve impact op crypto zou kunnen hebben, maar dan lopen we vooruit op de feiten.

Advertentie

Kelderende BTC koers

De bitcoin koers leek gisterenochtend nog op het punt te staan om wellicht een trend ommekeer te maken. De koers zat namelijk al bijna twee weken lang in een neerwaartse trend en was gisteren eindelijk stevig aan het klimmen. De koers vormde een zogenaamde dubbele bodem, meestal een bullish teken.

Bitcoin klom van $57.000 naar $59.000, maar ’s avonds bleek de weerstand hier toch te groot te zijn. De koers duwde de rest van de avond tegen $59.300 aan maar kon er niet doorheen breken. Kort na middennacht wist bitcoin nog even $59.450 aan te tikken, maar begon toen hard te dalen. Vanochtend kwam bitcoin alweer bij $58.000 en toen begon de koers nog harder te dalen.

Bitcoin komt op het moment van schrijven bij $54.400 uit en dat is dus al een stuk lager dan de dip van afgelopen vrijdag. We waarschuwden al vaker de afgelopen tijd dat bitcoin wellicht nog langer in dit bereik vast kan zitten, maar het begint er nu toch grimmiger uit te zien.

Het is mogelijk dat bitcoin rond dit niveau support vindt en een bounce maakt. Echter bestaat de kans ook dat bitcoin nog dieper zakt vandaag. De 100-dagen simple moving average komt momenteel op 54.000 uit en is wellicht een belangrijk supportlevel om in de gaten te houden. Als bitcoin verder daalt dan dient wellicht de 200-dagen SMA rond 46.000 als volgend supportniveau.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Shiba Inu knalt cryptomarkt voorbij na positief nieuws
Nieuwe crypto schiet 590% omhoog in minuten – handelaren verrast
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
Bitcoin Cash (BCH) vindt belangrijk steunniveau en nadert omslagpunt
Bitcoin bullmarkt voorbij? Voorspeller van 2018 crash waarschuwt voor top
Amerikaanse staat koopt +$100 miljoen aan bitcoin, 'een goed teken'
Amerikaanse staat koopt +$100 miljoen aan bitcoin, koers reageert
Advertentie