Timo Bult Timo Bult
30/06/2021 14:55 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 30/06/2021 14:55

Ethereum Classic (ETC) stijgt 50% in waarde, waar komt deze snelle stijging plotseling vandaan?

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Ethereum Classic (ETC) stijgt 50% in waarde, waar komt deze snelle stijging plotseling vandaan

Foto: leksiv/Shutterstock

Op het moment van schrijven is de grootste stijger van de top 100 cryptocurrencies niet solana (SOL), cardano (ADA) of ethereum (ETH). Nee, het is ethereum classic (ETC) dat bovenaan dit lijstje staat met een stijging van 23% over de afgelopen 24 uur. Vergeleken met een week geleden staat de altcoin zelfs bijna 50% in de plus. Waar komt deze opvallend sterke stijging vandaan? In dit artikel lees je een aantal mogelijke oorzaken.

Man kocht 73 verschillende crypto’s, nu al op 160% winst
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

Digital Currency Group investeert $50 miljoen

Iets meer dan een week geleden zagen we de aankondiging van Digital Currency Group (DCG) dat het maar liefst $50 miljoen zal gaan investeren in het Grayscale Ethereum Classic Trust-fonds van Grayscale. Dat nieuws kwam enigszins onverwachts. Zo wordt in reactie op de tweet van DCG CEO Barry Silbert meerdere keren de 51%-aanvallen aangehaald die het netwerk troffen.

Desalniettemin is de investering van $50 miljoen waarschijnlijk een positieve impuls voor de koers en het sentiment omtrent ETC. Er is echter nog een reden die mogelijk bijdraagt aan de opvallend harde stijging.

Advertentie

Hard fork eind juli

Het netwerk zal namelijk eind juli een hard fork doorvoeren. Dit is een update van het netwerk waarmee enkele verbeteringen worden doorgevoerd. Wat zal er worden verbeterd? Daarvoor kunnen we naar de Berlin hard fork van Ethereum kijken. Het is namelijk een directe kopie van deze update.

Ethereum Classic is zelf tevens ook een kopie van Ethereum. Het netwerk vloeide voort uit de hack in 2016. Toen verloor “The DAO” ruim $150 miljoen aan ethereum door een fout in de code. Vitalik Buterin, oprichter van Ethereum, en zijn team stelden voor om de blockchain terug te draaien tot voor de hack. Een groep was daar echter tegen. Een dergelijke actie zou namelijk indruisen tegen het hele idee van blockchain. Zij splitsten zich af en gingen verder als Ethereum Classic, een vrijwel identieke blockchain maar dus met de DAO hack nog steeds aanwezig.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie