Timo Bult Timo Bult
21/02/2021 07:07 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 21/02/2021 07:07

Ethereum (ETH) hard fork Berlin ingepland voor april, wat gaat er veranderen?

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Ethereum (ETH) hard fork Berlin ingepland voor april, wat gaat er veranderen

Foto: leksiv/Shutterstock

De volgende belangrijke update van Ethereum (ETH) staat gepland voor komende april. Dat hebben de ontwikkelaars vrijdag besloten in een Ethereum core developers meeting.
De update zal worden uitgevoerd in de vorm van een hard fork. Dit houdt in dat het netwerk opsplitst in twee chains waarna een van de netwerken verder gaat met de nieuwe versie van het protocol. De aankomende hard fork wordt Berlin genoemd en stond eigenlijk al voor juni vorig jaar gepland. Vanwege zorgen omtrent centralisatie werd het toen uitgesteld. Veel nodes in het netwerk maken namelijk gebruik van de Geth client.
Berlin brengt meerdere verbeteringen met zich mee. Deze worden ook wel Ethereum Improvement Proposals (EIP) genoemd. De vijf EIP’s zijn vooral op efficiëntie gericht om de transactiekosten te verlagen. Daarnaast wordt de manier waarop de Ethereum Virtual Machine (EVM) smart contracts leest aangepast. Ten slotte wordt het een en ander aangepast om het netwerk tegen denial-of-service (DDOS) aanvallen te beschermen.
Berlin is een volgende stap in een grotere update van Ethereum 1.0 naar Ethereum 2.0. Het netwerk zal overstappen van het Proof-of-Work (PoW) protocol naar het Proof-of-Stake (PoS) protocol. Dit moet het netwerk vele malen schaalbaarder en efficiënter gaan maken. De overstap zal echter nog lange tijd in beslag nemen.
Ethereum kampt op dit moment met enorm hoge transactiekosten. EIP 1559 moet daar zo snel mogelijk verandering in brengen door een soort basistransactievergoeding te implementeren. Deze EIP zal als het goed is eerder dan de Berlin hard fork worden gelanceerd. EIP 1559 heeft op dit moment de review status, aldus Github. EIP 1559 kan volgens crypto-vermogensbeheerder Grayscale een positief effect op de prijs gaan hebben.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
eddy-crypto-miljonair-tiener
Crypto-miljonair Eddy begon met €93 op 15-jarige leeftijd
Advertisement
Advertisement