Timo Bult Timo Bult
24/04/2021 18:22 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 24/04/2021 18:22

Ethereum (ETH) aantal actieve wallet-adressen bereikt nieuw record, ondanks hoge transactiekosten

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Ethereum (ETH) aantal actieve wallet-adressen bereikt nieuw record, ondanks hoge transactiekosten

Foto: leksiv/Shutterstock

Het Ethereum (ETH) netwerk kampt al lange tijd met hoge transactiekosten. De transactiekosten stegen hard doordat steeds meer mensen gebruikmaken van applicaties op de blockchain terwijl de Decentralized Finance (DeFi) markt op Ethereum verder blijft groeien. Ondanks deze hoge kosten ziet het netwerk ook positieve ontwikkelingen.

Vandaag, 23 april, moet je bij het doen van een transactie op Ethereum rekening houden met een gemiddelde transactie fee van $17. Deze kosten zijn de afgelopen maanden flink gestegen. In december 2020 was de gemiddelde transactieprijs nog $1,50. Desalniettemin gebruiken steeds mensen het netwerk, zo blijkt uit data van Coinmetrics:

“Deze week bereikten de actieve adressen van Ethereum een recordhoogte van 771.000, waarmee de eerdere records van november 2020 (739.000) en januari 2018 (735.000) werden overtroffen.”

Zoals op de grafiek te zien zit het aantal actieve adressen al sinds begin 2020 in een duidelijke uptrend. Deze week werd daarmee een nieuwe all-time high (ATH) bereikt van 771.000 actieve wallet-adressen. Een duidelijke indicatie dus dat gebruikers vooralsnog niet wegvluchten van de hoge transactiekosten.

Tegelijkertijd is echter wel te zien dat ook andere smart contract-platformen de afgelopen tijd hard groeien. Binance Smart Chain (BSC) verwerkte afgelopen week zelfs 600% meer transacties dan Ethereum, zoals hier gelezen kan worden.

Veel van de transacties op Ethereum komen voort uit DeFi applicaties. Dit zijn bijvoorbeeld gedecentraliseerde exchanges als Uniswap, dat van de week een belangrijke mijlpaal bereikte. Uniswaps wekelijkse handelsvolume oversteeg namelijk de $10 miljard! De toenemende populariteit van dergelijke applicaties die gebouwd zijn op Ethereum hebben bijgedragen aan het nieuwe record van aantal actieve wallet-adressen.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie