Timo Bult Timo Bult
22/04/2021 19:11 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 22/04/2021 19:11

Binance Smart Chain (BSC) verwerkte gisteren 600% meer transacties dan Ethereum (ETH)

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Binance Smart Chain (BSC) verwerkte gisteren 600% meer transacties dan Ethereum (ETH)

Foto: Iryna Budanova/Shutterstock

Binance Smart Chain (BSC) lijkt enorm te profiteren van de hoge transactiekosten op Ethereum (ETH)! Uit cijfers omtrent het aantal verwerkte transacties gisteren is te zien dat BSC maar liefst 600% meer transacties dan Ethereum verwerkte.

Binance Smart Chain is de blockchain van de crypto exchange Binance. De gele reus is een grote speler in de crypto-wereld met allerlei verschillende platformen als de Binance Chain en Launchpad. De Binance Smart Chain lijkt nu behoorlijk te profiteren van de problemen waar zijn rivaal Ethereum mee kampt.

Gisteren, 21 april, verwerkte Ethereum 1,5 miljoen transacties op zijn netwerk. Binance Smart Chain tikte daarentegen de 9 miljoen aan. Een groot verschil dus tussen de twee smart contract-netwerken. Een aantal projecten besloten vanwege de hoge transactiekosten op Ethereum over te stappen naar andere netwerken, waaronder dus BSC.

Ook sprongen nieuwe Decentralized Finance (DeFi) projecten als paddenstoelen uit de grond op BSC. De grootste gedecentraliseerde exchange is tegenwoordig niet meer Uniswap op Ethereum. Dat is nu PancakeSwap, de DEX gebaseerd op BSC.

De blockchain van Binance is een stuk efficiënter. Een select groepje van 21 validators verwerkt transacties op dit netwerk in plaats Ethereums duizenden miners die veel stroom verbruiken. Doordat het er zo weinig zijn kan het netwerk sneller en beter opschalen om meer transacties sneller te verwerken. BSC ontvangt echter vaak kritiek vanwege de mate van centralisatie. Hierover lees je in dit artikel meer.

Ethereum deed vandaag alsnog goede zaken. De ETH koers steeg namelijk naar een nieuwe all-time high (ATH). Dit terwijl de rest van de top 10 volledig rood kleurt.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie