Kevin Schijven Kevin Schijven
22/04/2021 15:33 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 22/04/2021 15:33

Ethereum (ETH) breekt uit en vestigt nieuw recordprijs, DeFi tokens stijgen nog harder

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Ethereum (ETH) breekt uit en vestigt nieuw recordprijs, DeFi tokens stijgen nog harder

Foto: leksiv/Shutterstock

De koers van ethereum (ETH) is weer uitgebroken! Een week geleden doorbrak de ether koers voor het eerst $2.500, kort na de ‘Berlin hard fork.’ Afgelopen weekend zorgde een flash crash er echter voor dat de ether prijs weer onder $2.000 dook.

Ethereum herstelde weer vrij snel na de crash en doorbreekt vandaag voor de tweede keer ooit door $2.500. Ethereum heeft zojuist een nieuwe all-time high (ATH) gevestigd op $2.603 na een stijging van ongeveer 10% in de afgelopen 24 uur.

Op het moment van schrijven lukte het ether nog net niet om ook door $2.600 te breken, maar er zit wellicht nog een verdere stijging vandaag in het verschiet. Ook decentralized finance (DeFi) tokens presteren goed vandaag, en sommige zelfs beter dan ether.

Zo staan Aave (AAVE) en SushiSwap (SUSHI) vandaag iets meer dan 10% in de plus, Uniswap (UNI) stijgt met 16%, Compound (COMP) staat zelfs 22% in de plus en Maker (MKR) maar liefst 30%. Ook broertje Ethereum Classic (ETC) staat momenteel 15% in het groen.

De Berlin update van vorige week kon er niet er voor zorgen dat de beruchte transactiekosten op Ethereum omlaag werden gebracht, maar aangezien het momentum van de koers, zit er duidelijk nog wel hoop in dat de aankomende ‘London hard fork’ met EIP-1559 het probleem zal oplossen.

EIP-1559 moet niet alleen de transactiekosten omlaag brengen, het zal er ook voor zorgen dat ether een deflationaire munt wordt.  Dat kan de prijs nog verder omhoog duwen doordat het circulerende aanbod dan afneemt.

De ether koers toonde de afgelopen maande een hoge mate van correlatie met bitcoin, maar lijkt dat dus nu los te laten. Inmiddels is de dominantie van bitcoin voor het eerst in drie jaar onder 50% gedaald. Daarnaast lanceerde gisteren de allereerste ether exchange-traded funds (ETF’s) ter wereld. Een andere opvallende stijger vandaag is Ethereum-concurrent Solana (SOL).

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Advertentie
Advertentie