Kevin Schijven Kevin Schijven
22/04/2021 12:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 22/04/2021 12:15

Solana (SOL) koers vestigt nieuwe record na stijging van 2.400% dit jaar, maar wat zit hierachter?

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Solana (SOL) koers vestigt nieuwe record na stijging van 2.400% dit jaar, maar wat zit hierachter

Foto: sdx15 / Shutterstock.com

In de voornamelijk roodkleurende markt van vandaag, is de koers van solana (SOL) een van de meest opvallende stijgers. De SOL prijs staat meer dan 20% in de plus in de afgelopen 24 uur en vestigde vanochtend een nieuwe all-time high (ATH) van $37.75.

De Solana koers is met maar liefst 2.400% gestegen sinds de jaarwisseling toen de prijs nog op $1,50 lag, maar wat zit er eigenlijk achter deze enorme stijging? De groei van Solana heeft waarschijnlijk te maken met hoeveel transacties per seconde het netwerk kan verwerken.

Bitcoin (BTC) kan bijvoorbeeld maar 7 transacties per seconde (TPS) aan (zonder hulp van layer-2 oplossingen) en Ethereum (ETH) kan momenteel maar zo’n 15 tot 18 TPS aan. Door de groeiende markt krijgen deze netwerken het steeds drukker en dat leidt tot enorme transactiekosten.

Alhoewel Bitcoin en Ethereum ontwikkelaars aan oplossingen werken, kan Solana momenteel al meer dan 50.000 TPS aan en dat is toch wel een behoorlijk verschil. Hierdoor trekt het relatief nieuwe blockchain-netwerk steeds meer aandacht en er zijn dan ook enkele grote aankondigingen de afgelopen tijd gemaakt.

Zo werd onlangs decentralized finance (DeFi) gebracht naar Solana met de lancering van Serum, een decentrale cryptocurency-exchange, of DEX, alsmede Raydium, een zogeheten automated market maker (AMM) en liquidity provider.

Ook zijn onlangs de stablecoins tether (USDT) en USD Coin (USDC) overgebracht naar Solana. Er is al meer dan $1 miljard getokeniseerd op het netwerk. Daarnaast heeft Phantom een nieuwe wallet ontwikkeld voor Serum en kondigde het recent ondersteuning voor non-fungible tokens (NFT’s) aan.

Er zijn nog een tal van voorbeelden die de groei van Solana onderstrepen. Vorige maand hield Oyxgen (OXY), een nieuwe DeFi-project op Solana, een ask me anything (AMA) sessie op Crypto Insiders.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Advertentie
Advertentie