Kevin Schijven Kevin Schijven
21/04/2021 11:22 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 21/04/2021 11:22

Ethereum decentralized exchange Uniswap bereikt record van $10 miljard aan wekelijkse handelsvolume

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Ethereum decentralized exchange Uniswap bereikt record van $10 miljard aan wekelijkse handelsvolume

Foto: leksiv/Shutterstock

De decentrale cryptocurrency-exchange, of DEX, van Uniswap blijft aan populariteit toenemen. Het handelsplatform heeft nu voor het eerst meer dan $10 miljard aan wekelijkse transacties verwerkt. Dat meldt oprichter Hayden Adams op 20 april:

Het is een toename van 26% ten opzichte van de week ervoor. Uniswap is een DEX op het Ethereum (ETH) netwerk die het mogelijk maakt om te handelen in ERC-20 tokens zonder dat daar een tussenpartij aan te pas komt. Het is vooral populair voor decentralized finance (DeFi) tokens.

Uniswap blijft het dus, ondanks de stijgende transactiekosten op Ethereum, goed doen. Afgelopen week vond de Berlin hard fork plaats op Ethereum, maar het ziet ernaar uit dat deze update niet de transactiekosten omlaag heeft kunnen brengen. Volgens gegevens van YCharts stegen de gemiddelde transactiekosten op 20 april naar maar liefst $31,75.

We zien dan ook de concurrentie een inhaalslag maken. Vooral PancakeSwap op de Binance Smart Chain (BSC) neemt qua populariteit snel toe. Het platform ziet inmiddels een hoger handelsvolume dan Uniswap en ook qua vastgezette waarde, of total value locked (TVL), is PancakeSwap nu het grootste platform. PancakeSwap ontvangt wel veel kritiek vanwege de hoge mate van centralisatie op BSC waardoor sommige mensen roepen dat het geen echte DEX is.

In gerelateerd nieuws kondigt Uniswap Labs op 21 april aan dat smart contracts voor versie 3 van Uniswap gelanceerd zijn op alle testnetwerken van Ethereum: Ropsten, Rinkeby, Kovan en Goerli.

Uniswap V3 zal naar verwachting 5 mei lanceren en moet ook de transactiekosten op het platform iets verlagen. De komst van Optimism, een layer-2 oplossing voor Ethereum, zou de kosten drastisch kunnen verlagen op Uniswap, maar de lancering was onlangs uitgesteld naar de zomer.

Vorige maand werd een non-fungible token (NFT) van Uniswap V3 verkocht voor meer dan een half miljoen.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie