Kevin Schijven Kevin Schijven
28/03/2021 13:11 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 28/03/2021 13:11

NFT van Uniswap v3 aankondiging verkocht voor meer dan een half miljoen dollar

icon-altcoins
Altcoin nieuws
NFT van Uniswap v3 aankondiging verkocht voor meer dan een half miljoen dollar

Foto: Primakov/Shutterstock

Een non-fungible token, of NFT, van Uniswap is verkocht voor maar liefst 310 ether (ETH), ter waarde van zo’n $520.000. Het gaat om een NFT van de volgende animatie:

De animatie is een aankondiging voor V3 van Uniswap, de volgende versie van het decentralized finance (DeFi) handelsplatform, die begin volgende maand lanceert.

De animatie is gemaakt door de digitale artiest ‘Pplpleaser’ en werd verkocht via Foundation.app in een veiling. Pplpleaser meldt dat ze de opbrengsten zal doneren aan ‘Stand with Asians,’ een groep gewijd aan de bestrijding van discriminatie tegen Aziatische Amerikanen.

De NFT is gekocht door een zogeheten decentralized autonomous organization (DOA), genaamd PleasrDOA. Het gaat om een groep fans van de artiest die het bedrag hebben verzameld om de veiling te winnen.

Onlangs waarschuwde nog de Securities and Exchange Commission (SEC) commissaris Hester ‘Crypto Mom’ Peirce, dat dit soort “opgesplitste” NFT’s echter als effect onder Amerikaanse wetgeving bestempeld kunnen worden, wat de verkoop zonder vergunning illegaal zou maken.

De DAO werd in eerste instantie opgezet om alleen deze NFT te kopen, maar de groep meldt dat zij wellicht meer zullen kopen. Pplpleaser meldt dat ze zeer ontroerend is van het hele gebeuren:

“Ik ben aan het huilen. Ik ben boven woorden ontroerd, zoals ik al zei, ik verdien letterlijk DeFi niet, dezelfde gemeenschap die mijn kunst vanaf de eerste dag ondersteunde. Het geld zal niet verloren gaan, dat beloof ik.

Ook zou ik dit moment willen pakken om te zeggen dat ik heb gemerkt dat er een gebrek aan diversiteit is in de best verkopende NFT-artiesten, ik hoop dat dit meer vrouwen/POC/ andere artiesten zal aanmoedigen dat we het ook kunnen maken.”

Beeple verkocht enkele weken geleden nog een NFT-kunstwerk voor maar liefst $69,3 miljoen.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie