Kevin Schijven Kevin Schijven
27/03/2021 16:18 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 27/03/2021 16:18

De verkoop van sommige NFT’s kan illegaal zijn, waarschuwt ‘Crypto Mom’ van de SEC

icon-altcoins
Altcoin nieuws
De verkoop van sommige NFT’s kan illegaal zijn, waarschuwt Crypto Mom van de SEC

Hester Peirce, commissaris bij de Security and Exchange Commission (SEC), waarschuwt investeerders dat ze op moeten passen bij de verkoop van bepaalde soorten non-fungible tokens, of NFT’s.

NFT’s zijn een relatief nieuwe vorm van cryptocurrencies die dienen als unieke verzamelobjecten. De afgelopen tijd is deze NFT-markt enorm geëxplodeerd met onder andere de verkoop van een kunstwerk van Beeple voor bijna $70 miljoen.

Hester Peirce, ook bekend als de ‘Crypto Mom,’ waarschuwt dat sommige NFT’s als effecten kunnen worden bestempeld onder Amerikaanse wetgeving en dus niet zonder een vergunning verkocht mogen worden.

“Je kunt maar beter oppassen dat je niet iets creëert dat een beleggingsproduct is, dat een effect is.”

Aldus Peirce tijdens de Security Token Summit op 25 maart. Vooral zogenaamde ‘gefractioneerde NFT’s,’ oftewel NFT’s die opgesplitst zijn, lopen het risico om als een effect te worden bestempeld. Peirce meldt dat NFT’s in deze zin dezelfde soort vragen oproepen als initial coin offerings (ICO’s), die de SEC nu over het algemeen als effecten bestempeld. Toch meldt ze dat de kans dat dit met NFT’s zal gebeuren waarschijnlijk kleiner is:

“Het hele concept van een NFT is dat het niet-vervangbaar is, dus het zou anders moeten zijn dan al het andere. Wat betekent dat het, denk ik, over het algemeen minder waarschijnlijk een effect is, maar mensen zijn erg creatief in de soorten NFT’s die ze op de markt brengen. Het is een wonder waar sommige mensen voor betalen. En dus denk ik dat je, gezien die creativiteit, net als bij al het andere, vragen moet stellen.”

Momenteel zit Ripple verwikkeld in een rechtszaak met de SEC omtrent deze kwestie. De SEC beschuldigt het bedrijf van de illegale verkoop van effecten met XRP, Ripple ontkent dat XRP effecten zijn. Volgens deze onderzoeker kan de NFT-markt nog in elkaar zakken als een kaartenhuis.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie