Timo Bult Timo Bult
25/03/2021 07:03 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 25/03/2021 07:03

NFT markt kan als een kaartenhuis in elkaar zakken, verwacht deze onderzoeker

icon-altcoins
Altcoin nieuws
NFT markt kan als een kaartenhuis in elkaar zakken, verwacht deze onderzoeker

Foto: Primakov/Shutterstock

In een recent blogartikel analyseert Ethereum (ETH) oprichter Vitalik Buterin uitgebreid de opkomst van non-fungible tokens (NFT’s) en de waarde ervan. In het artikel stelt Buterin onder andere dat NFT’s veel mensen kunnen helpen, maar dat er ook een risico bestaat. Een onderzoeker deelt daarnaast zijn bevindingen omtrent de technische achtergrond van NFT’s en komt tot een opvallende conclusie.

NFT’s zijn unieke tokens die op de blockchain bestaan. Je kan ze vergelijken met bitcoin of ethereum, echter zijn NFT’s dus uniek. Zo kan een digitaal kunstwerk of een tweet worden omgezet in een NFT en zodoende verhandeld worden.

De afgelopen weken zagen we grote artiesten digitale kunstwerken, video’s en ook tweets voor miljoenen dollars verkopen. Buterin denkt dan ook dat de unieke tokens vooral artiesten kunnen helpen. Hij schrijft:

“NFT’s hebben een grote kans om op veel soorten publieke gebieden, vooral van de creatieve variëteit, aanzienlijk te helpen, althans gedeeltelijk om hun chronische en systemische financieringstekorten op te lossen.”

Toch kan de NFT hype er ook voor zorgen dat bepaalde kansen gemist worden:

“Maar ze kunnen ook een gemiste kans zijn: het heeft weinig maatschappelijke waarde om Elon Musk te helpen nog eens $1 miljoen te verdienen door zijn tweet te verkopen, terwijl, voor zover we kunnen nagaan, het geld gewoon naar hemzelf gaat. […] Als NFT’s gewoon een casino worden dat grotendeels ten goede komt aan reeds rijke beroemdheden, zou dat een veel minder interessante uitkomst zijn.”

NFT markt is een kaartenhuis

In gerelateerd nieuws publiceerde ene Jonty Wareing een reeks tweets waarin hij de uitkomst van zijn onderzoek publiceert. Uit dit onderzoek blijkt dat het bestaan van veel NFT’s afhangt van de marktplaats waarop deze werd geveild.

In andere woorden, veel NFT’s verwijzen naar een URL op het internet die in het bezit is van de marktplaats waarop de NFT gekocht is. Gaat deze marktplaats failliet dan gaat dus ook de NFT verloren. Kortom, de NFT industrie heeft veel potentie, echter staat het nog altijd in zijn kinderschoenen.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie