Kevin Schijven Kevin Schijven
26/03/2021 14:19 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 26/03/2021 14:19

Langverwachte Ethereum (ETH) oplossing om transactiekosten te reduceren is uitgesteld naar de zomer

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Langverwachte Ethereum (ETH) oplossing om transactiekosten te reduceren is uitgesteld naar de zomer

De lancering van het mainnet van Optimism is uitgesteld naar “ruwweg juli.” Dat meldt het team van Optimism in een update van de routekaart op 26 maart:

“Vandaag kondigen we aan dat we het officiële openbare mainnet uitstellen ten gunste van een meer gecoördineerde community-lancering. Ons doel is ervoor te zorgen dat fundamentele projecten, infrastructuurproviders, block explorers, wallets en token bridges tijd hebben om te integreren, auditen en testen.”

Optimism is een ‘Layer-2 schalingsoplossing’ voor Ethereum (ETH), vergelijkbaar met het Lightning Network voor Bitcoin (BTC). Het doel van Optimism is om het aantal transacties op Ethereum te reduceren en daarmee de transactiekosten omlaag te brengen, die langzamerhand een steeds groter probleem worden.

Optimism doet dit via zogenaamde Optimistic Rollups. Hierbij worden meerdere transacties gebundeld in een enkele transactie. Deze transacties kunnen dan tegelijkertijd worden uitgevoerd via de Layer-2 oplossing alvorens ze worden gestuurd naar de Ethereum-blockchain.

De lancering stond oorspronkelijk gepland voor deze week, maar is nu dus uitgesteld naar “ruwweg juli.” Het team meldt dat dit een schatting is doordat de lancering een gezamenlijk inspanning met de community is.

De ontwikkeling van Optimism ging in de zomer van 2019 van start. Het project had al een zogeheten ‘soft launch’ in jaunari, op onder andere Synthetix, wiens gebruikers al meer dan $10 miljoen aan kosten hebben bespaard:

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie