Roy van Krieken Roy van Krieken
11/05/2021 14:03 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 11/05/2021 14:03

Ethereum (ETH) balansen van exchanges op laagste niveau sinds 2019

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Ethereum (ETH) balansen van exchanges op laagste niveau sinds 2019

Foto: leksiv/Shutterstock

Het zal slechts weinigen ontgaan zijn dat de prijs van ether (ETH) de afgelopen tijd een enorme explosie heeft doorgemaakt. Gisteren nog zette ether een nieuwe prijs record neer van boven de $4.100 na een stijging van 6% tijdens de nacht! Zelfs na een kleine dip tot ongeveer $3.600 weet de prijs van ether zich sterk te houden.

Volgens data-analyse bedrijf Glassnode is de hoeveelheid ether dat gecentraliseerde exchanges op de balans hebben tot het laagste punt sinds 2019 gedaald. Volgens Glassnode wordt er nog slechts 13,3 miljoen ether op deze exchanges gehouden, wat naar een totale prijs van ongeveer $52,4 miljard kan worden vertaald. Dit is 11,5% van het totale aanbod van ether. Deze 13,3 miljoen beschikbare ether van exchanges is een daling van ruim 30% ten opzichte van september 2020.

Over het algemeen wordt een lage balans van exchanges als een positief teken voor de prijs van de desbetreffende coin of token beschouwd. Een kleiner wordende balans van exchanges suggereert dat investeerders op de lange termijn hun activa ergens anders stallen. Op bijvoorbeeld hardware wallets of staken.

Een ander interessant punt dat Glassnode maakt is het feit dat zij opmerken dat relatief oude bitcoins (BTC) opnieuw in transacties waren verwikkeld. Bitcoins die al 3 jaar tot 9 maanden vaststonden op hetzelfde adres werden opnieuw verplaatst. Dit wekt het vermoeden dat long-term holders van bitcoin delen van hun bitcoin posities inwisselden voor posities in ether.

Als laatste maakt Glassnode in hun wekelijkse rapport nog duidelijk dat de hoeveelheid transacties op het Ethereum netwerk gigantisch is gegroeid. De hoeveelheid smart contracts, transacties op Uniswap en transacties van ether zelf zijn allemaal enorm gestegen de afgelopen paar weken. De hoeveelheid dagelijkse transacties is meer dan 20% hoger dan de piek van ether in 2017.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie