Kevin Schijven Kevin Schijven
26/06/2021 14:44 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 26/06/2021 14:44

Ethereum (ETH) hash rate daalt ook flink door mining verbod in China

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Ethereum (ETH) hash rate daalt ook flink door mining verbod in China

Foto: leksiv/Shutterstock

Onlangs was op Crypto Insiders te lezen dat de zogeheten hash rate van het Bitcoin (BTC) netwerk met maar liefst 50% was gedaald in de afgelopen anderhalve maand. Op 13 mei lag de hash rate nog op zo’n 170 exahashes per seconde (EH/s) en enkele dagen geleden kwam deze zelfs onder 90 EH/s uit.

Dat heeft te maken met het feit dat China de laatste weken hard optreedt tegen de bitcoin-mining industrie. Meerdere regio’s die voorheen populair waren voor miners, hebben het inmiddels compleet verboden. Echter heeft dit niet alleen een negatief effect op hash rate van Bitcoin maar ook op die van Ethereum (ETH).

Volgens gegevens van Etherscan en YCharts was de hash rate van Ethereum enorm omhooggeschoten dit jaar. Op 1 januari lag de hash rate nog op zo’n 300 terahashes per seconde (TH/s) en op 20 mei bereikte dit een piek van 644 TH/s. Sindsdien is de Ethereum hash rate ook flink aan het dalen en afgelopen week begon deze daling te versnellen. Op 25 juni komt de hash rate op 481 TH/s uit, dat is dus een daling van ongeveer 25% in een maand.

De daling van de hash rate komt enigszins overeen met de daling van de koersen. De ether koers bereikte op 12 mei nog een all-time high (ATH) van $4.350 en dipte vanochtend naar $1.720, het laagst sinds eind maart.

Toch is de hash rate van bitcoin inmiddels weer langzamerhand aan het stijgen. Dat heeft wellicht te maken dat sommige miners al verhuisd zijn naar het buitenland, onlangs vertrok een groot mining-bedrijf al naar Kazakhstan. Wellicht dat in de komende dagen ook de hash rate van Ethereum weer begint te stijgen, maar een volledig herstel zou nog wel een aantal maanden kunnen duren. Daar waarschuwde onlangs Kevin Zhang van Foundry voor.

Ethereum is momenteel bezig met een overstap van Proof-of-Work (PoW) systeem naar een Proof-of-Stake (PoS) systeem met Ethereum 2.0. Het netwerk zal dan helemaal geen miners meer nodig hebben.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie