Roy van Krieken Roy van Krieken
22/06/2021 14:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 01/11/2023 12:35

Gigantische bitcoin (BTC) mining pool verhuist van China naar Kazakhstan

icon-overheidregulatie
Overheid en re…
Gigantische bitcoin (BTC) mining pool verhuist van China naar Kazakhstan

De laatste tijd staat het nieuws veelal in het teken van China en de toenemende mate waarin het land bitcoin mining uit het land wil verbannen. Provincie na provincie krijgt met draconische maatregelen te maken als het op het minen van bitcoin aankomt. 

Dit heeft grote gevolgen voor bitcoin. Zo daalde onder de meer de hashrate, de rekenkracht van het Bitcoin netwerk, gigantisch. Ook is op te merken dat steeds meer mining pools vertrekken uit China om zich elders te vestigen.

Zo ook de 5de grootste mining pool van de wereld, BTC.com. Deze mining pool heeft recent aangekondigd dat zij inmiddels voor een deel zijn verhuisd naar Kazakhstan. 

BTC.com werd opgericht door Jihan Wu en groeide uit tot een van de grootste mining organisaties ter wereld. Maar liefst 10,4% van alle bitcoin blocks worden gemined door deze mining pool.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Geen elektriciteit meer

Het bedrijf kreeg onlangs te horen van de lokale overheid in de Chinese provincie Sichuan dat zij in de zeer nabije toekomst geen stroom meer geleverd zouden krijgen om bitcoin mining operations voort te zetten. Het bedrijf was als gevolg hiervan genoodzaakt om hun spullen te pakken en te verhuizen.  

China heeft al enige tijd het plan om koolstof uitstoot drastisch te verminderen. Bitcoin mining kost veel energie en om die reden hekelt de Chinese overheid dergelijke activiteiten binnen de grenzen. 

Advertentie

Meer redenen dan puur het klimaat?

Colin Wu, een beroemde Chinese crypto analyst, liet weten op dat inderdaad het klimaat de belangrijkste beweegreden zou zijn voor de vergaande maatregelen tegen bitcoin mining door de Chinese overheid.

Zijn volgers op Twitter waren het echter oneens met deze constatering. Volgens velen is niet puur het terugdringen van CO2-uitstoot de belangrijkste reden achter de acties door de Chinese overheid, maar het verkrijgen van meer controle over Chinese staatsburgers zou de belangrijkste reden zijn.

China geeft burgers uiteraard weinig vrijheden. Vrijheden die in Westerse landen voor lief worden genomen. Cryptocurrencies en de gedecentraliseerde aard hiervan kunnen worden gezien als een dreiging door de Chinese overheid. Om deze reden zijn er geluiden dat er meer aan de hand is dan enkel het energieverbruik van bitcoin en klimaatverandering.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie