Roy van Krieken Roy van Krieken
20/06/2021 06:49 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 20/06/2021 06:49

China verbant bitcoin (BTC) mining in de stad Ya’an

icon-overheidregulatie
Overheid en re…
China verbant bitcoin (BTC) mining in de stad Ya’an

Onlangs kwam naar buiten dat de Chinese overheid, in wederom een stap richting de verbanning van crypto mining in het land, opdracht had gegeven aan miners in de Chinese provincie Yunnan om per direct te stoppen met hun bezigheden. 

Toen bestond echter nog wel het geloof dat China tenminste miners in de Sichuan provincie met rust zou laten, omdat daar veel gebruik wordt gemaakt van energie uit hydro elektrische dammen. Hetgeen schone energie is.

Man mined een miljoen aan crypto met andermans stroom
  • icon-overheidregulatie
    Overheid en regulatie

Toch ban in Ya’an

Niets bleek minder waar. De lokale Chinese overheid in de stad Ya’an heeft volgens Bloomberg na een vergadering op donderdag besloten om bitcoin mining farms op te dragen te stoppen met hun mining activiteiten. Dit moeten zij doen voor 25 juni. In essentie per direct dus.

Yu’an is een grote stad in de Chinese province Sichuan. Schattingen gaan er vanuit dat zeker 10% van de bitcoin mining bedrijven gevestigd zijn in Yu’an. Tot vrij recent leek het erop dat Sichuan voorlopig nog geen maatregelen tegen bitcoin miners zou nemen. Helaas blijkt dit nu toch het geval te zijn.

Volgens Cinese crypto blogger Colin Wu zullen meer en meer jurisdicties binnen de Sichuan provincie volgen. Miners voelen in ieder geval de bui al hangen. 

De hashrate van Ethereum (ETH) zakte met zeker 7% nadat China deze maatregelen bekend maakte met langzamere transacties op het netwerk als gevolg. 

Advertentie

Overgang naar minder koolstofuitstoot

Wellicht de belangrijkste beweegreden voor China om dusdanig hard op te treden tegen miners in het land is het klimaat.

President van China, Xi Jingping, maakte in een speech tijdens de algemene vergadering van de Verenigde Naties in februari al bekend dat China in 2030 de absolute piek qua koolstofuitstoot wil hebben bereikt, waarna het land in 2060 al volledig CO2-neutraal zou moeten zijn.

Of dit doel haalbaar is, is in deze kwestie niet relevant. China lijkt er hoe dan ook alles aan te doen om dit doel te halen. Dit is ook waarom er zo hard wordt opgetreden tegen miners. 

Uiteindelijk zal dit handelen van China bitcoin en andere cryptocurrencies weinig schade toe doen. Miners verhuizen simpelweg namelijk naar andere landen waar dergelijke draconische maatregelen niet aan de orde van de dag zijn.

In mei kwam al naar buiten dat grote hoeveelheden miners in China al zijn verhuisd naar onder andere de Verenigde Staten. De Amerikaanse staat Texas ontving deze miners met open armen.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie