Roy van Krieken Roy van Krieken
13/06/2021 19:04 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 13/06/2021 19:04

China verbant definitief bitcoin (BTC) mining in de Yunnan provincie

icon-mining
Mining
China verbant definitief bitcoin (BTC) mining in de Yunnan provincie

Gisteren kwam er via een Chinese bitcoin (BTC) miner in China naar buiten dat de Chinese overheid het minen van crypto in de Yunnan provincie per direct verboden zou hebben. Dit bericht werd afgedaan als desinformatie door onder andere CoinDesk en op ook op Crypto-insiders.nl was dit te lezen.

Het blijkt nu echter dat het helemaal niet om desinformatie ging. De Chinese overheid is wel degelijk van plan om de ban op crypto minen uit te breiden naar de Yunnan provincie van China. Alle crypto miners in Yunnan zijn opgedragen om te stoppen met hun bezigheden voor het einde van de maand. De Yunnan provincie is niet zomaar een provincie. Er wonen namelijk bijna 50 miljoen mensen.

CO2-uitstoot

China heeft ambitieuze doelen als het op het terugdringen van CO2-uitstoot aankomt. Dit in combinatie met de 100 jarige verjaardag van de Communistische partij in China, al decannia lang de regeringspartij aldaar, zorgt ervoor dat China af wil van het grootschalige crypto minen in China. In de aanloop naar deze verjaardag, wat een groot spektakel moet zijn, is China meer en meer anti crypto en crypto minen geworden.

Al enige tijd blijf naar buiten komen dat China in steeds meer provincies het minen van crypto gaat verbannen. Het energieverbruik is dusdanig problematisch voor de regering dat er slechts een enkele oplossing voor zou zijn; verbieden. 

Na de verwarring die gisteren bestond rondom het eventuele verbod in Yunnan is er snel opheldering. Een mondstuk van het Ministerie van Energie in Yunnan liet weten dat het verbod wel degelijk echt is. 

“Voor het einde van juni moeten alle bitcoin mining exploitaties onder de loep en opgeruimd worden. Elke exploitatie die energie gebruikt zonder expliciete toestemming moet worden stopgezet”

Bitcoin Hashrate

De Chinese overheid windt er duidelijk geen doekjes om. Het lijkt er dan ook op dat crypto mining in veel Chinese provincies binnen de kortste keren volledig verleden tijd zal zijn. Dit is nu al te merken aan de hashrate op de Bitcoin blockchain. De snelheid van transacties is al afgenomen, doordat er minder miners actief zijn op de blockchain. 

Er is echter nog een enkele Chinese provincie waar een ban op crypto minen nog niet is aangekondigd en zelfs onwaarschijnlijk is. In Sichuan is de lokale overheid zelfs in gesprek gegaan met miners om tot een oplossing te komen als het om energieverbruik gaat. Sichuan haalt veel stroom uit hydro-elektrische dammen, hetgeen behoorlijk schone energie is. Het kan zijn dat om deze reden crypto minen vooralsnog wordt toegestaan in Sichuan.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie