Timo Bult Timo Bult
12/06/2021 09:48 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 12/06/2021 09:48

Bitcoin (BTC) mining verbod in China veroorzaakt daling in rekenkracht en vertraging op de blockchain

icon-mining
Mining
Bitcoin (BTC) mining verbod in China veroorzaakt daling in rekenkracht en vertraging op de blockchain

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

China is sinds kort begonnen met bitcoin (BTC) miners aan te pakken. Dit heeft er onder andere voor gezorgd dat de bitcoin hash rate is gedaald en dat de blockchain gisteren zelfs vertraging opliep. De situatie voor Chinese miners blijft chaotisch waaraan ook desinformatie een steentje bijdraagt.

China wil mining onder andere verbieden vanwege het hoge verbruik van de miners. Xinjiang is een van drie belangrijke zones waar veel bitcoin miners gestationeerd zijn. In deze zones hebben de autoriteiten inmiddels al verschillende acties ondernomen om het verbod te handhaven.

Kortom, veel Chinese miners zetten hun miners uit en dat is te zien aan de hash rate. De hash rate is de rekenkracht van het netwerk en geeft aan hoeveel miners actief bezig zijn met het beveiligen van het netwerk en het verwerken van transacties. Colin Wu, een Chinese journalist, merkt op Twitter op dat het hash rate onlangs met maar liefst 20 exahashes is gedaald. Vanaf de piek op 14 mei zien we een daling van 20% in de rekenkracht. En dat heeft een effect:

Normaal gesproken wordt er elke 10 minuten een block met daarin transactiedata aan de blockchain toegevoegd. Door de afnemende hash rate duurde het gisteren op een gegeven moment 1 uur en 45 minuten. Het is dan ook de verwachting dat we morgen de difficulty verder omlaag zien zakken. Dit is een automatisch mechanisme dat ervoor zorgt dat de blocks gemiddeld om de 10 minuten worden toegevoegd aan de blockchain. Eind mei zagen we al een grote difficulty adjustment naar beneden.

FUD en desinformatie

Gisteren waren er ook berichten te lezen dat de Chinese provincie Yunnan achter miners aan is gegaan. Maar deze informatie blijkt achteraf niet te kloppen. De CEO van mining-bedrijf BTC.top, Zhuoer Jiang, zou gezegd hebben dat Yunnan crypto mining volledig heeft verboden. Daarbij werd een screenshot van een document gedeeld door Forkast News. Dat nieuws lijkt echter gebaseerd te zijn op desinformatie, aldus Coindesk.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Shiba Inu knalt cryptomarkt voorbij na positief nieuws
Nieuwe crypto schiet 590% omhoog in minuten – handelaren verrast
Advertentie

Trending Mining nieuws

Solo bitcoin miner verslaat giganten en verdient BTC-jackpot
Solo bitcoin miner verslaat giganten en verdient BTC-jackpot
Bitcoin miners onder druk: miljardenverkoop mogelijk op komst
Bitcoin miners onder druk: miljardenverkoop mogelijk op komst
Bitcoin miners vinden toevlucht in AI na halvering inkomsten
Bitcoin miners vinden toevlucht in AI na halvering inkomsten
Advertentie