Kevin Schijven Kevin Schijven
23/06/2021 14:05 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 23/06/2021 14:05

Bitcoin (BTC) hash rate daalt met 50%, Chinese miners “zijn zelfs niet meer in de stemming om te drinken”

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) hash rate daalt met 50%, Chinese miners zijn zelfs niet meer in de stemming om te drinken

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Dat China momenteel hard optreedt tegen bitcoin-mining zal je wellicht niet ontgaan zijn. Veel Chinese mining-bedrijf hebben de afgelopen tijd de deuren moeten sluiten en dat heeft waarschijnlijk bijgedragen aan de recente crash van de koersen.

Vooral de recente sluiting van de mining-bedrijven in de Sichuan provincie zorgde voor een grote klap. In deze regio kochten Chinese miners voorheen goedkoop overtollig stroom van een waterkrachtcentrale tijdens het regenseizoen.

Volgens gegevens van Bitinfocharts komt de zogeheten hash rate, of rekenkracht, van het Bitcoin-netwerk vandaag op 87 exahashes per seconde (EH/s) uit, terwijl dit anderhalve maand geleden nog op 171 EH/s stond. Dat is een daling van maar liefst 50% en het laagst in acht maanden.

Kevin Zhang, vicepresident van het Amerikaanse Foundry, een van de grootste mining-bedrijven ter wereld, zegt dat stemming zuur is geworden onder de miners in China. De realiteit dat dit wellicht het einde is van crypto-mining in China begint in te slaan, het land was voorheen naar schatting nog verantwoordelijk voor 65% van alle mining in de wereld.

“Het sentiment is duidelijk nogal somber en de realiteit slaat in dat het einde verhaal is voor mining in China. Sommige miners zijn sinds de Bitmain-conferentie in Sichuan blijven hangen om hun verdriet weg te drinken. Nu zijn ze zelfs niet meer in de stemming om te drinken.”

Hij voegt daaraantoe dat al 70% van de mining capaciteit in China offline is en dat dit dichter bij 90% zal liggen tegen het einde van de maand. In sommige gevallen kregen bedrijven zelfs de opdracht om binnen een paar weken alle infrastructuur te verwijderen. Hij noemt het een “extra schop in de noten” aangezien deze bedrijven de juiste vergunningen hadden om te mogen opereren.

Zhang waarschuwt dat de grote migratie van miners naar het buitenland wellicht “alles behalve naadloos” zal verlopen. Hostingcapaciteiten zijn al schaars, het kan maanden duren om op te bouwen en er zit nog altijd een tarief van 25% tussen de VS en China. Toch zijn enkele bedrijven al begonnen te verhuizen. BTC.com, een van de grotere mining-bedrijven, is al deels verhuisd naar Kazakhstan.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie