Home Nieuws Altcoin nieuws Ethereum (ETH) huisvest digitale valuta van Australische centrale bank, blijkt uit nieuwe...

Ethereum (ETH) huisvest digitale valuta van Australische centrale bank, blijkt uit nieuwe samenwerking

De Reserve Bank of Australia (RBA), de centrale bank van Australië, gaat wellicht ook een zogeheten central bank digital currency (CBDC) uitbrengen. Dat kondigt de RBA op 2 november aan middels een persbericht:

- Advertentie -

De centrale bank van het land gaat samenwerken met de Commonwealth Bank, de National Australia Bank, investeringsbedrijf Perpetual en blockchain-bedrijf Consensys om een digitale versie van de Australische dollar te onderzoeken.

De RBA meldt dat een proof-of-concept (POC) van het project wordt ontwikkeld voor de uitgave van de CBDC die gebruikt kan worden voor financiering, afwikkeling en gesyndiceerde leningen in de groothandel op een distributed ledger (DLT) platform die gebaseerd is op Ethereum (ETH).

Met dit project willen we de implicaties onderzoeken van een CBDC voor efficiëntie, risicobeheer en innovatie bij transacties op de financiële groothandelsmarkt. Hoewel de argumenten voor het gebruik van een CBDC in deze markten een open vraag blijven, zijn we verheugd om samen te werken met industriële partners om te onderzoeken of er een toekomstige rol is voor een groothandel CBDC in het Australische betalingssysteem.

Aldus Michele Bullock, assistent-gouverneur van de RBA. Steeds meer centrale banken onderzoeken een CBDC. Christine Lagarde, president van de Europese Centrale Bank, vraagt momenteel aan Europeanen wat zij van een digitale euro zouden vinden in een openbare raadpleging. Onlangs werden de Bahama’s het eerste land ter wereld die er één hebben gelanceerd.

Consensys is overigens een van de grootste blockchain-ontwikkelaars op Ethereum. Het bedrijf is opgericht door Joseph Lubin, tevens medeoprichter van Ethereum zelf. Onlangs bracht Consensys nog een rapport uit waarin stond dat DeFi de grootste bedreiging is voor Ethereum 2.0.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€14.801,90 Kopen
1
Bitonic
Reviewed
€14.825,60 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€14.843,40 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€14.887,70 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€15.066,80 Kopen
Laatste nieuws

– Advertentie –

Expert analyses

Bitcoin koers dipt omlaag! Tijd voor paniek of voor nieuwe kansen?!

Het lijkt de afgelopen 24 uur wel alsof Pietje Paniek heel veel broertjes en zusjes heeft gekregen. De bitcoin koers heeft zich tot op...