Bitcoin kopen? Momenteel het goedkoopst bij Bitvavo

Ethereum (ETH) Muir Glacier hard fork zorgt voor afname blocktijden van 25%

De op 1 januari uitgevoerde hard fork van de Ethereum (ETH)-blockchain heeft het gewenste effect gehad. Dit blijkt uit data van block-verkenner Etherscan.

De Muir Glacier upgrade was enkel bedoeld om de difficulty bomb uit te stellen, en was niet bedoeld om andere grote upgrades door te voeren. De difficulty bomb zal er uiteindelijk voor moeten zorgen dat miners niet op de oude Ethereum-blockchain blijven minen nadat het Proof-of-Stake (PoS)-protocol is geïmplementeerd. Mocht je meer willen weten over de difficulty bomb, lees dan hier meer over de recente Muir Glacier hard fork.

- Advertentie -

Nu de mining difficulty is verlaagd doordat de difficulty bomb is uitgesteld, zijn de blocktijden, de periode tussen elk block dat aan de blockchain wordt toegevoegd, duidelijk afgenomen. Op de grafiek van Etherescan is te zien dat de blocktijden de afgelopen tijd flink toenamen maar dat een “ice age” is afgewend:

 

Blocktijden Ethereum-netwerk

Waar het vlak voor de hard fork nog 17,16 seconden duurde voordat een block aan de blockchain werd toegevoegd, was dat vlak na de upgrade 12,96 seconden. Met een afname van de blocktijden van bijna 25% is Muir Glacier dus succesvol geïmplementeerd.

De snellere blocktijden betekenen ook meer beloningen voor ethereum miners. Op 1 januari werden er 4.980 blocks aan de blockchain toegevoegd waarmee miners 10.237 ETH verdienden. Vlak na de hard fork stegen deze aantallen naar 6.570 blocks en 13.437 ETH, een stijging van 31% in block-beloningen.

Muir Glacier vond vlak na de Istanbul upgrade plaats. Dat beide upgrades niet tegelijk werden geïmplementeerd heeft te maken met het feit dat de difficulty bomb nog niet merkbaar was voor de miners toen Istanbul werd geactiveerd. Ethereum Cat Herders legde eerder uit:

De timing van wanneer de difficulty bomb merkbaar wordt, is moeilijk in te schatten. Bij de planning van Istanbul werd eerst geschat dat de bom pas medio 2020 merkbaar zou zijn. Dit impliceerde dat het veilig kon worden uitgesteld in de vervolgupgrade na Istanbul. Die schattingen waren echter onjuist.

De koers van bitcoin dipte op 2 januari even kort onder de $7.000, maar de bears verloren de strijd in deze zone. Toch was de dip positief in meerdere opzichten. Waarom? Lees het in de nieuwe wekelijkse analyse van Crypto Insider David!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€10.104,50 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€9.980,00 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€10.015,80 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€10.063,00 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€10.104,50 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€9.980,00 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€10.015,80 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€10.063,00 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin Bulletin: Wall Street begint Bitcoin langzaam te omarmen

Al jaren roepen Bitcoiners dat het niet lang zou duren voordat het grote geld zich op bitcoin zou storten. Vaak werd dat door tegenstanders...