Roy van Krieken Roy van Krieken
16/09/2021 16:14 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 16/09/2021 16:14

Ethereum (ETH) naar de $5.000? Tekort aan ether tokens kan voor prijs impuls zorgen

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Ethereum (ETH) naar de $5.000 Tekort aan ether tokens kan voor prijs impuls zorgen

Foto: leksiv/Shutterstock

De koers van ethereum (ETH) lijkt zich volgens sommigen op te gaan maken voor een significante uitbraak. Er zijn op het moment enkele belangrijke signalen op te merken die suggereren dat er een dergelijke uitbraak aanstaande is.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Eth2 staking en ‘ether burning’

Allereerst is de hoeveelheid ether tokens dat op dit moment nog in circulatie is ontzettend laag. Dit is het gevolg van twee ontwikkelingen. De eerste is het feit dat er een gigantische hoeveelheid ether tokens is vastgezet in het Ethereum 2.0 staking contract

Deze tokens staan voor een lange tijd vast en kunnen in de tussentijd niet verhandeld worden. Het contract werd vorig jaar gelanceerd en inmiddels is er al meer dan 7,7 miljoen ETH vastgezet door zo’n 47.000 unieke gebruikers. Deze tokens hebben een marktwaarde van maar liefst $28 miljard.

Daarnaast heeft de implementatie van de EIP-1559 update een grote invloed op de hoeveelheid ether in circulatie. Als gevolg van deze update wordt er constant een deel van de transactiekosten die gebruikers betalen vernietigd. Deze tokens worden permanent uit de circulatie verwijderd. Inmiddels is er al meer dan $1,1 miljard aan ether tokens vernietigd en dit zal naarmate de tijd vordert alleen maar verder oplopen.

Ook hebben we als gevolg van deze update de eerste dag dat Ethereum deflatoir was al meegemaakt. Een tijdje terug werden er voor het eerst meer ether tokens vernietigd door middel van het ‘burning’ proces dan dat er nieuwe tokens werden gemaakt.

Ook is de hoeveelheid ether dat aanwezig is op crypto exchanges op het moment historisch laag. Wederom een voorbeeld van een slinkende circulatie van ether tokens.

Advertentie

Supply shock

Het is dus een feit dat er op dit moment maar erg weinig ether tokens in circulatie zijn en dat deze hoeveelheid alleen maar minder gaat worden. Dit kan voor de koers van ethereum erg positief uitpakken.

Dit kan namelijk een zogeheten ‘supply shock’ tot gevolg hebben. Als de vraag naar ethereum hetzelfde blijft, of zelfs groeit wat niet onwaarschijnlijk is, dan zal er sprake zijn van een groot tekort.

De markt zal in dat scenario zijn werk doen en zodoende wordt de prijs van ethereum gekatapulteerd. Mocht dit gebeuren dat kun je het bijna zo gek niet maken. Er ligt aan de bovenzijde van de huidige koers van ethereum namelijk nog maar weinig mogelijke resistance.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie